Търгът за детската болница започна през лятото и сега отново

...
Търгът за детската болница започна през лятото и сега отново
Коментари Харесай

ГБС спечели новата стара детска болница, но конкурент ще обжалва

Търгът за детската болница стартира през лятото и в този момент още веднъж ще стига до съд

© Цветелина Белутова Бързането с построяването на детска болница ще се окаже неизпълнена задача, тъй като строителството ще се забави поради обжалване. " Главболгарстрой " (ГБС) е класирана преди всичко в публичната поръчка за дострояване на националната детска болница в София. Това демонстрира протокол от решението на оценителната комисия към здравното министерство с ръководител Антон Господинов. Но вторият класиран ще апелира, което значи месеци за изговаряне на Комисия за защита на конкуренцията и съд.

Поръчката е противоречива в самата си същина - достроява се суперстара структура против 100 млн. лева, вместо да се проектира съвременна болница.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Офертите в търга бяха отворени преди десетина дни, като ГБС предложи съвсем оптималната цена, заложена от здравното министерство - 77.8 млн. лева без Данък добавена стойност, или 93.4 млн. лв..
КАПИ i ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ АД Собствен капитал 91,0 Печалба 1,6 Активи 173,8 Пасиви 82,8 Брой заети 368 Приходи 153,6 Пълен профил › Данните са за 2018 година и са по последния подаден доклад на сдружението. Сумите са в млн. лева КАПИ профили Корпоративните данни за сдружението са от осведомителния масив КАПИ. Достъпът до цялостните фирмени и секторни профили са част от абонаментния проект Капитал PRO. Научете повече ›
ГБС с двете си свързани компании, обединени в консорциум " Детско здраве ", получиха и най-висока техническа оценка за осъществяване на заданието - 50 точки.

На второ място е класирано обединяването " Детска болница - София ", в което влизат българската " Климатроник ", мексиканската " Иновасионес техникас ен симентасион СА ДЕ Сухопътни войски " и испанската " Проес консулторес ". Те дадоха цена от 79.5 млн. лева без Данък добавена стойност, само че получиха доста по-ниска техническа оценка.
КАПИ i КЛИМАТРОНИК ЕООД Собствен капитал 2,8 Печалба 0,9 Активи 18,5 Пасиви 15,7 Брой заети 149 Приходи 30,0 Пълен профил › Данните са за 2018 година и са по последния подаден доклад на сдружението. Сумите са в млн. лева КАПИ профили Корпоративните данни за сдружението са от осведомителния масив КАПИ. Достъпът до цялостните фирмени и секторни профили са част от абонаментния проект Капитал PRO. Научете повече ›
Пред " Капитал " шефът на " Климатроник " Цветан Кордев съобщи, че към момента се среща с протокола на оценителната комисия, само че ще апелира процедурата.

В търга за националната детска болница взе участие и обединяване на " Трейс груп холд ", само че то бе отстранено на по-ранен стадий от процедурата, защото не е съумяло да потвърди, че през последните пет години е работило по сходни планове. Все още не е ясно дали и " Трейс " ще се възползват от правото си да апелират търга.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР