Тъпоклюната кайра, позната още като пуфин, е изключително живописна птица,

...
Тъпоклюната кайра, позната още като пуфин, е изключително живописна птица,
Коментари Харесай

Тъпоклюните кайри - първите морски птици, които използват инструменти

Тъпоклюната кайра, позната още като пуфин, е извънредно живописна птица, която обитават земи из северната част на Атлантическия океан. Интересна е поради пъстрата си багра, присъщ клюн и комична походка. А към този момент можем да я свързваме и с друго.

Зоолози от Университета в Оксфорд са разкрили, че тези кайри употребяват клечици, с цел да се почешат по гърба или гърдите си. А това значи, че са първите морски птици, които употребяват принадлежности.

Анет Файет от Оксфорд следи това държание за първи път през 2012 година, само че чак през 2018 година се снабдява с безспорното доказателство, че това не е било инцидентно събитие. Камера, която се задейства при придвижване, е записала голям брой прояви на прилагане на инструмент при кайрите.

Така те стават част от огромен кръг животни, които сходно на хората, си служат с принадлежности. Освен добре известните ни шимпанзета и горили, измежду останалите са прасетата, делфините, мравките. Сред птиците това са гарваните, папагалите, а към този момент и кайрите. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР