ТАПАЧУЛА, Мексико (AP) — Разтегнат керван от мигранти от Централна

...
ТАПАЧУЛА, Мексико (AP) — Разтегнат керван от мигранти от Централна
Коментари Харесай

Хиляди се присъединяват към кервана с мигранти в Мексико преди посещението на държавния секретар Блинкен в столицата

ТАПАЧУЛА, Мексико (AP) — Разтегнат кортеж от мигранти от Централна Америка, Венецуела, Куба и други страни мина през Мексико на Неделя, насочвайки се към границата на Съединени американски щати. Процесията пристигна единствено дни преди държавният секретар Антъни Блинкен да дойде в Мексико Сити, с цел да създаде нови съглашения за управление на вълната от мигранти, търсещи влизане в Съединените щати.

Керванът, който се прави оценка на към 6000 души, доста от тях фамилии с дребни деца, е най-големият за повече от година, което е ясна индикация, че взаимните старания на администрацията на Байдън и държавното управление на президента Андрес Мануел Лопес Обрадор за въздържане на миграцията се провалят.

Бъдни вечер керванът потегли от град Тапачула, покрай южната граница на страната с Гватемала. Силите за сигурност следиха нещо, което изглеждаше като повтаряне на минали тактики, когато управляващите изчакаха стачкуващите да се изморят и по-късно им предложиха форма на краткотраен юридически статут, който се изпо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР