ТАПАЧУЛА, Мексико (AP) — Около 2000 мигранти започнаха да се

...
ТАПАЧУЛА, Мексико (AP) — Около 2000 мигранти започнаха да се
Коментари Харесай

Около 2000 мигранти започнаха разходка през Страстната седмица в южно Мексико, за да повишат осведомеността за тежкото си положение

ТАПАЧУЛА, Мексико (AP) — Около 2000 мигранти започнаха да се разхождат в понеделник в южно Мексико в това, което се трансформира в обичайната проява по време на Страстната седмица преди Великден, с цел да привлекат вниманието към тежкото им състояние.

Оставяйки Тапачула покрай границата с Гватемала на разсъмване, мигрантите и техните бранители споделиха, че задачата им е да доближат до столицата на Мексико и да подчертаят заплахите, пред които са изправени, в това число грабежи, полови набези, изнудване и похищение.

Мексико практикува тактика за ограничение през последните години, която цели да държи мигрантите в южно Мексико надалеч от границата на Съединени американски щати. Мигрантите могат да лежат там с месеци, пробвайки се да уредят статута си посредством леговище или други средства. Мигрантите споделят, че има малко налична работа и множеството имат огромни задължения към контрабандистите.

Процесията включваше огромен бял кръст, изрисуван с думите „ Христос възкръсна “ на испански. В деня преди похода...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР