ТАНЮГ Депутат от Северна Македония с остри обвинения към България. Лидерът

...
ТАНЮГ
Депутат от Северна Македония с остри обвинения към България. Лидерът
Коментари Харесай

Нарекоха България фашистка и геноцидна държава

 ТАНЮГ Депутат от Северна Македония с остри обвинявания към България. Лидерът на партията на етническите сърби, която е съдружен сътрудник на ръководещата партия, назовава българите фашисти. На фона на обтегнатите връзки сред София и Скопие съгласно депутати от Вътрешна македонска революционна организация българи, които живеят в Северна Македония, са подложени на тормоз и полицейско принуждение.

Отношенията със София са измежду главните тематики на политическите диспути в Скопие през последните месеци. Едно от последните обвинявания пристигна от водача на Демократическата партия на сърбите в Северна Македония Иван Стоилкович, който назовава България фашистка и геноцидна страна.

" Припомнянето на закононарушенията на българските фашисти няма да остане без последици, в случай че не попречим пътя на тази политика ", сподели той.

Поводът за острите думи са българските реакции след отбелязването на един от най-големите сръбски празници - денят на Св. Сава в Скопие, както и решението на македонските управляващи да върнат сръбския език в образователните стратегии, предава.

" Нашето общество е съчетано от различности, таман различностите са моторът на нашата страна, която демонстрира, че може да се гради едно общество за всички ", съобщи Зоран Заев.

Вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация насочи рецензии към управляващите в София, че работят за усилване на сръбското въздействие в Северна Македония. А депутатът Милен Михов заприказва даже за напън върху българските жители в Северна Македония.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР