Таня Терзийска, основател и мажоритарен собственик на Worky © Надежда

...
Таня Терзийска, основател и мажоритарен собственик на Worky © Надежда
Коментари Харесай

Новото почасово споделено работно пространство в София

Таня Терзийска, създател и мажоритарен притежател на Worky

© Надежда Чипева " Продавам услугата успокоение на хората ", по този начин изяснява бизнес плана си Таня Терзийска, притежател на новото споделено работно пространство в София Worky. За разлика от множеството пространства мястото разполага с опция за почасово наемане на работно място или зала за срещи с включена консумация. В края на работния ден Worky отваря порти за разнообразни бизнес и литературни събития.

Гъвкаво работно място

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики През последните години Таня Терзийска работи като кариерен съветник на свободна процедура, коeто я сблъсква с казуса за намиране на комфортно работно място. " Повечето обичайни коуъркинг пространства в София са ориентирани или към IT общността, или изискват абонамент, което не беше работещ вид за мен ", споделя тя пред " Капитал ". Така, търсейки гъвкави благоприятни условия, тя попада на интернационален модел за почасово наемане на работно място в пространство, което повече прилича кафе, в сравнение с офис. Терзийска вижда бизнес ниша и взема решение да основе лично такова пространство в столицата. Партньори в нейното бизнес начинание са книжарници Orange, които имат дял от компанията.

" Търсих комфортно и отзивчиво място в центъра на София, което да мога да трансформира в уютна работна конюнктура, където хората да не се усещат затворени в офис, само че в същото време да имат успокоение да работят ", споделя Терзийска. Така през март предходната година тя наема някогашен офис на банка на бул. " Янко Сакъзов " 32 и стартира главен ремонт, който лишава повече от четири месеца. В началото на юли споделеното работно пространство Worky публично отваря порти.

Пространството разполагат с общо 40 самостоятелни места, две зали за срещи и стая за осъществяване на диалози.

Фотограф: Надежда Чипева

По данни от Търговския указател Терзийска има 70% от собствеността на компанията зад Worky - " Уъркплейс Алфа ", а останалите държат книжарници Orange.

Възможности за прилагане

Пространството е с обща повърхност 178 кв.м, които разполагат с 40 самостоятелни места, две зали за срещи и стая за осъществяване на диалози.

Worky предлага опция за престой за час на цена 6 лева на човек. При повече от 4 часа цената е закрепена на 25 лева, толкоз коства и престоят за цялостен работен ден от 8 часа. В цената са включени също питиета, сладки и солени храни, копирни услуги и достъп до библиотека с бизнес литература. " С времето постоянните ни гости последователно започнаха да ни питат за благоприятни условия за наем на място за месец, по тази причина взехме решение да стартираме да предлагаме и по-големи пакети ", споделя Таня Терзийска.

Фотограф: Надежда Чипева

Пакетите в Worky също оферират гъвкаво прилагане на пространството. На цена от 350 лева клиентите получават място за 30 дни, които могат да разпределят в границите на 3 месеца. Екип от двама индивида пък може да наеме работни места за 60 дни против 650 лева, в които влиза също прилагане на залите за срещи и диалози. Отделното им наемане варира сред 12 лева и 36 лева на час.

Паралелно Терзийска развива Worky и като място за осъществяване на събития и уъркшопи, което е и вторият източник на доходи за компанията. Към момента тя провежда над 20 разнообразни събития, множеството от които се организират всеки месец след работно време. " Най-популярното ни събитие е Book Talks, на което представяме резюмета на известни бизнес книги. Всичките ни начинания са с заплатен вход, с цел да подсигуряваме в действителност заинтригувана публика, която да образува общественост ", изяснява Терзийска. Мястото се отдава чартърен и за външни събития, като тогава потенциалът му е до 50 индивида.

Немът на залите за срещи варира сред 12 лева и 36 лева на час.

Фотограф: Надежда Чипева

Бизнес с продължение

По думите на основателката на Worky след третия месец от основаването си пространството се самоиздържа, само че към момента не работи на облага. От основаването си досега пространството има близо 2 хиляди самостоятелни визити. Целта на Терзийска обаче е до края на годината да открие още едно пространство с фокус образуване на събития. " Към момента мястото не разрешава да го приписвам чартърен за корпоративни събития денем, тъй като ще наруша комфорта на хората, които работят. Интересът към тях обаче е огромен и това е идната ни стъпка на развиване ", безапелационна е Терзийска.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР