Таня Богомилова е подала оставка като генерален секретар на Българска

...
Таня Богомилова е подала оставка като генерален секретар на Българска
Коментари Харесай

Таня Богомилова е подала оставка като генерален секретар на БФПС

Таня Богомилова е подала оставка като общоприет секретар на Българска федерация плувни спортове (БФПС), решението й е било почетено от Управителния съвет, а нейният правоприемник ще стане явен пред април. Тогава ще де организира отчетно-изборното съвещание на Общото заседание на централата, което е изтеглено малко във времето заради проблема.Председателят на БФПС Георги Аврамчев показа пред BGswim.com, че аргументите за решението на Богомилова са персонални. Единственият ни олимпийски първенец в плуването заемаше поста общоприет секретар на БФПС от 2003 година Тогава наследи дългогодишния изпълняващ длъжността Стефан Златаров.

За този интервал отпред на федерацията бяха трима ръководители – Емил Кюлев, Юрий Кюлев и актуалният Георги Аврамчев.

Богомилова остава обвързвана с плуването като член на Техническата комисия на плуване в открити води на ФИНА (международната федерация).

Аврамчев е предложил като вид за поста общоприет секретар това на Димитър Бобев – потвърдено име в международното плуване. От близо три десетилетия работи в Хърватия, направил е международни рекордьори и медалисти. Сред тях са Саня Йованович и Милош Милошевич.

Бобев е брачен партньор на Бистра Господинова, която дружно с Богомилова, Ваня Аргирова и Радосвета Пиронкова станаха бронзови медалистки от смесената щафета на европейското състезание в София през 1985.

Самото общо заседание е планувано в началото за 3 април при начален час 11:00 часа. Заседанието ще се организира в Заседателната зала на ММС на 5-тия етаж в Спортната палата.

Василен Димитров , bgswim.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР