Танцово студио Импулс, мажоретен състав Екстрийм“ и вокална група Приста

...
Танцово студио Импулс, мажоретен състав Екстрийм“ и вокална група Приста
Коментари Харесай

Блестящо представяне на Общински младежки дом - Русе на летен фестивал в Италия

Танцово студио „ Импулс ”, мажоретен състав „ Екстрийм “ и вокална група „ Приста ” към Общински юношески дом – Русе се показаха чудесно на Х Международен летен фестивал Meet the tradition в Монтекатини Терме, Италия. В тазгодишното издание се включиха 19 групи от България, Испания, Израел, Унгария, Ирландия, Латвия, Русия, Съединени американски щати и други

Фестивалът се организира в две вечери, като първата участниците показаха атрактивно дефиле по основната улица на град Монтекатини Терме. Българската група развя националния трикольор и знамето на Община Русе, а туристи и италианци се снимаха с атрактивните участници от България. В първата концертна вечер девойките от балет „ Импулс ” с хореограф Петя Бонева се показаха с разнообразни танци на модерни песни, които бяха приветствани от публиката. Мажоретките от „ Екстрийм “ с началник Вероника Миланова показаха разнообразни композиции и бяха едни от най-атрактивните участнички във фестивала, а вокална група „ Приста “ с началник Доротея Бальовска покори сърцата на публиката с разнороден репертоар от български и италиански песни.
През втората фестивална вечер съставите се показаха с фолклорна стратегия, с която развълнуваха, впечатлиха и допряха сърцата на цялата аудитория.
При награждаването на участниците и техните ръководители – с плакет, купа и грамота, шефът на фестивала Роберто Кастелини предложения русенци да вземат участие във фестивала и през 2020 година

„ Русе се показа вдъхновяващо, с същинско наличие на сцената. Благодарим на Община Русе, на Общински юношески дом – Русе, че ни подарихте това вълнуващо прекарване ”, съобщи артистичният шеф на фестивала Светлана Руменова.
Специално внимание към русенската група демонстрираха персонално кметът на Монтекатини – Лука Барончини и заместникът му по сигурността Емилиано Кориери, които поздравиха ръководителите и децата за прелестното показване на фестивалната сцена.

Извън фестивалната стратегия, децата разгледаха част от красивата и топла Италия като посетиха Венеция, Флоренция и прелестните кътчета на Монтекатини Терме. Участието във фестивала Meet the tradition стана факт, посредством и на поддръжката на Община Русе и общинска фондация „ Русе – град на свободния дух ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР