Танцови състави и музиканти от цялата страна, десетки варненци и

...
Танцови състави и музиканти от цялата страна, десетки варненци и
Коментари Харесай

От цялата страна се вклучиха танцови състави в инициативата “Танцувай с нас


Танцови сформира и музиканти от цялата страна, десетки варненци и посетители на града се събраха през днешния ден на входа на Морската градина, с цел да се включат в самодейността “Танцувай с нас”и да се заловен на най-голямото българско хоро. Това е кулминационната точка на огромен план на студенти от варненския Икономически университет, наименуван “Световното българско хоро – семейство, жанр, народ”.

Младите хора са си сложили задачата да покажат по какъв начин обичайният национален танц сплотява българите, без значение в която точка на света се намират. По тяхна покана през миналите 8 месеца българските общности от 10 разнообразни града играеха разнообразни български хора и изпращаха снимани тези осъществявания на уредниците. Записите бяха излъчени през днешния ден на видеостена в Морската градина във Варна – по този начин алегорично хорото обиколи света.

Зорница Златкова: Това е нещо прелестно, би трябвало по-често да се случва това, да има такива мероприятия, организация.

Емил Екимов, хореограф на отбор “Чановете”: Има възобновление на интереса към националните танци и към хорото. Според вас, за какво младежите ви търсят? Защото те го носят в сърцата си, те са родени да обичат хорото, да обичат българското.

Белослава Железова, 12 години: Фолоклорът на България ми харесва и обичам да танцувам и да пея. А като танцуваш, какво изпитваш? Пеперуди в стомаха.

Станка Колева: На мен ми доставя наслаждение и се усещам по-близко до своите корени. Всякаква музика по принцип одобрявам, само че фолклора, националната музика, е невероятна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР