Танцови и творчески колективи излизат на протест на 24 май.

...
Танцови и творчески колективи излизат на протест на 24 май.
Коментари Харесай

Танцови и творчески колективи излизат на протест на 24 май

Танцови и креативен колективи излизат на митинг на 24 май. Той ще се организира в региона на стъклените куполи на площад „ Независимост “. Това оповестиха от Инициативния комитет на работещите български танцови, креативен и музикални физически и юридически лица.

Протестът ще мине под надпис „ Да отворим залите за изкуство “, а настояванията са за финансова помощ от страната за интервала, в който залите остават затворени, както и гаранции за финансови помощи в бъдеще.
За два часа разпродадоха билетите за откриването на сезона в спектакъл „ София “ Заради противоепидемичните ограничения сцената този сезон ще е под звездите
„ Да се позволи работата в зали /помещения на закрито/, в които се организират занятия от танцовото, креативното и музикално изкуство от юридически и физически лица. Съществува абсурд, според заповедта на Министъра на опазването на здравето № РД- 01-272/20.05.2020 година и Заповедта на Министъра на младежта и спорта № РД-09-533/20.05.2020 година едни и същи пространства да могат да се употребяват за спорт, само че не и за просвета. Все още са затворени читалища, ОДК, Културни домове за подготвителна и репетиционна активност “, показват от инициативния комитет.

Настояват и за безплатна помощ от 13 март до датата в заповедта, отменяща рестриктивните мерки за работа – покриване на 100% от разноските за месечните наеми, заплати и осигуровки на база на потвърдени разноски по разходооправдателни документи за юридическите лица.
Правителството дава още 5 млн. лева за просвета Собственикът на огромната част от Червената къща все още не желае да работи с МК за музей на Андрей Николов
Творческите колективи желаят и опазване на мярката „ 60 на 40 “ до края на годината, както и подпомагане за безплатно прилагане на държавни и общински зали и пространства за осъществяване на събития, образования в границите на една година, считано от края на насилственото прекъсване на активността.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР