Танцов ансамбъл „Младост” към Общински младежки дом-Монтана, взе участие в

...
Танцов ансамбъл „Младост” към Общински младежки дом-Монтана, взе участие в
Коментари Харесай

Ансамбъл „Младост” стяга поредно турне в Румъния

Танцов отбор „ Младост” към Общински юношески дом-Монтана, взе присъединяване в 19-тото издание на Международния фолклорен фестивал „ Карпатска Дева” в град Дева, Румъния. От 1-ви до 6-ти август българската група, сформира от Полша, Сърбия, Черна гора, както и 18 румънски фолклорни обединения радваха жителите на окръг Хунедоара с осъществяванията си.
Програмата на фестивала включваше участия в разнообразни обитаеми места, сред които Бачия, Петрила и Брад. Концертните стратегии бяха предшествани от дефилета, които даваха опция на локалните поданици за доста фотоси, съхраняващи страстта от събитието.
Танцьорите от отбор „ Младост” бяха извънредно впечатлени освен от топлото посрещане на своите домакини и на румънската аудитория, само че и от разнообразната стратегия, която бе препоръчана за свободното време.
Освен привлекателните за децата басейн и аквапарк, забавно бе и визитата на крепостта над град Дева, в която са били складирани муниции по време на Втората международна война. Докато някои харесаха и деликатно разгледаха броните и оръдията, други се възхищаваха на красивата панорама, която се откриваше към тогавашния „ български град” в Румъния.
В него са живели преселници от нашия край, избягали след Чипровското въстание. Ансамбълът се завърна от Дева с хубави мемоари и стартира подготовка за ново турне до северната ни съседка – в Бъйлещи, в края на август.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР