Танци, песни, радостни детски възгласи и много сини, жълти и

...
Танци, песни, радостни детски възгласи и много сини, жълти и
Коментари Харесай

Хартояд, Пластоядка и Стъклояд научиха децата в Тутракан да събират разделно отпадъците


Танци, песни, радостни детски възгласи и доста сини, жълти и зелени балони препълниха залата на Народно читалище „ Н.Й.Вапцаров “ в гр. Тутракан през днешния ден. „ Екопак България “ и община Тутракан събраха над 300 деца от детска градина „ Полет “ и учебните заведения „ Христо Ботев “ и „ Йордан Йовков “ в града на учебен театър, който децата ще помнят дълго. Заедно със симпатичните животинчета Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които се хранят с боклуци от трите цветни контейнера на “Екопак България”, децата се учиха за какво е значимо отпадъците от опаковки да се събират разделно и по какъв начин това да се трансформира в всекидневен табиет, с цел да могат отпадъците да бъдат рециклирани. Всички деца получиха дарове – книжки за оцветяване и магнити с персонажите от кукления спектакъл.

Безплатното куклено шоу „ Приказка за юначета с празни тумбачета “ в Тутракан е в границите на пролетното турне на „ Театър на приказката – София “, което се организира по самодейност на „ Екопак България “ и в партньорство с общините Ботевград, Своге, Тутракан, Плевен, Правец, Панагюрище, Тетевен, Пещера и Стрелча. То е се радва на огромен интерес в цялата страна, тъй като на понятен за децата език слага наболелия въпрос за отговорността на всеки за запазване на природата.

Малката Мариела, да вземем за пример, бе впечатлена, че в случай че боклуците се изхвърлят в депата, те ще завладяват земята. „ От нас зависи да ни е чисто в близост “, съобщи след представлението тя. А Никола, 6 година, разгласи, че ще постави торби за разделно събиране в своя дом и ще изясни на всички у дома кои боклуци къде би трябвало да се изхвърлят. „ Ние организираме постоянно екологични уроци. Но за децата този театър е изключително трогателен и потребен. Защото те учат и се усещат ангажирани с казуса “, изясни госпожа Иванова.

Образователната пиеса „ Приказки за юначета с цялостни тумбачета “ пътува из българските градове пета поредна година. За този интервал актьорите от „ Театър на приказките “ образоваха над 6440 деца на възраст от 4 до 8 години по какъв начин да събират разделно боклуци.

За децата в Плевен - на 17 май 2019 година, 10.30 ч. на площад „ Възраждане “, а при дъжд в зала „ Катя Попова “ ще може да се види представлението на „ Приказка за юначета с празни тумбачета “

„ Екопак България “ АД е най-голямата в страната Организация за оползотворяване на боклуци от опаковки, която влага в просветителни начинания, чиято цел е да научат децата да събират разделно и да се грижат за природата.

„ Екопак България “ обслужва население от 2,57 млн. души в 83 общини, в които са ситуирани 17425 контейнера в три цвята – жълто, синьо и зелено. Компанията оперира с 42 камиона, които извозват отпадъците до 19 сортиращи съоръжения.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР