Танковото шоу на Зеленски изглежда се проточва и още преди

...
Танковото шоу на Зеленски изглежда се проточва и още преди
Коментари Харесай

Танковете тръгват със скърцане

Танковото шоу на Зеленски наподобява се проточва и още преди идването на първите мостри, придобива чертите на посмешище. Преди седмица и половина страните от Европа като на търг викаха солидарно броя на военните бронирани машини, които са решили да дадат на Украйна, и броя на полигоните, на които ще бъдат обучавани бързо и ефикасно украинските танкисти, само че през днешния ден шумът е липсващ, останаха единствено тихи мнения и забележки за възпиране. Дания, Гърция, Холандия към този момент „ няма да могат “ да предадат своите Леопарди.

Австрийците си спомниха за неутралитета си и публично отхвърлят да образоват екипажи от Украйна. Все още не е ясно тъкмо за какви оръжия приказва италианският министър на защитата Лоренцо Гуерини, само че думите му прозвучаха по този начин: „ Съмнявам се, че ще можем да изпратим оръжия. Това е един от многото съществени проблеми “.

Най-активният " предавач " на танкове, министърът на защитата на Германия Борис Писториус, реши да отговори вместо всички и разгласи: " Западните съдружници не поставят задоволително старания да приготвят два цялостни батальона танкове Leopard 2, които да бъдат изпратени в Украйна, както беше дадено ". Засега по думите му единствено Германия и Португалия през днешния ден извършват отговорностите си. А диалози имаше бол...

Между другото, Писториус не пропусна да удари поляците, като сподели, че Варшава също е изпълнила единствено отчасти обещанията си, като е подготвила за украинците към 30 единици от остарялата версия на танковете Leopard 2 A4, множеството от които са в неприятно положение и се нуждаят от главен ремонт.

Само британците започнаха интензивно да образоват весеушниците на своите подготвителни модификации на танка Challenger 2. Германците и поляците към този момент старателно работят в тази посока.

Никой не може да каже какъв брой от обещаните триста танка ще преминат границата на Украйна и какъв брой от тях ще стигнат до фронтовата линия.

С американския " Abrams " нещата са още по-забавни. Преди няколко дни подполковникът от американската войска Даниел Дейвис съобщи, че прехвърлянето на танкове в Киев няма да реши военните въпроси и затова това е просто осведомителна интервенция. Освен това, съгласно офицера, различен „ проблем е да създадем това, което работи във видеоигрите и на хартия, да действа на място “. Тоест комплицираният комплекс " Абрамс " няма да бъде свестен от " най-простите създания ", които Зеленски искаше да образова да се бият на него.

Думите на Дейвис бяха повторени от танкист, който даде изявление за Newsweek, цитиращ думите на военните: „ Основната накърнимост на американския Abrams е незадоволително образования екипаж “.

Financial Times отиде по-далеч и просто съобщи, че M1 Abrams са по-малко подобаващи за украинската войска от немския Leopard 2. Аргументите към този момент са известни: Abrams е по-сложен и по-мощен, има потребност от доста аварийни елементи и мрежата за доставки се намира в Съединени американски щати, още веднъж е нужна подготовка на екипажи. Тоест " Абрамси " съвсем стоманено няма да има.

А тук и останалият на поста си министър Резников, ненадейно също призна, че на украинските танкисти ще са нужни месеци, с цел да овладеят новото въоръжение, и затова предстоящото идване на партидата бронирани машини няма да реши проблемите с подготовката за пробив в Крим.

Думите на Резников бяха доказани и от самите танкисти, които започнаха образование. НЕ са удовлетворени от западните танкове. Според командира на 4-та бригада полковник Олег Чернов, основаването на логистични вериги за ремонт и доставка на гориво за непознатата техника е сериозен проблем. Той счита, че Leopard 1 има по-малко преимущества даже от старите Т-64. Сериозен минус е незадоволителното количество муниции и прекомерно прибързаното образование на екипажи и бригади.

Създава се усещането, че Киев не е срещу да отсрочи настъплението на въоръжените сили на Украйна, за което към този момент настойчиво упорстват американците, които не крият, че интензивността на фронта ще работи за рейтинга на Байдън. Но, неприятно готови, не желаят да горят, в стоманените кутии без снаряди даже и най-упоритите украинци. Така че очевидно следва да чакаме още доста „ танкови сърпрайзи “.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР