Танкери оставят ирански петрол в Китай, разтоварвайки милиони барели гориво

...
Танкери оставят ирански петрол в Китай, разтоварвайки милиони барели гориво
Коментари Харесай

Петрол от Иран се съхранява в пристанища на Китай, заобикаляйки санкциите на САЩ


Танкери оставят ирански нефт в Китай, разтоварвайки милиони барели гориво в митническите складове на китайските пристанища, което официално не нарушава глобите на Съединени американски щати, написа организация Bloomberg, базирайки се на свои източници.

„ Два месеца и половина, откакто Белия дом вкара възбрана за покупка на ирански петрол, петролът от Иран продължава да се доставя в Китай, където се съхранява в по този начин наречените „ митнически складове “, цитира организацията източник, осведомен със обстановката. Петролът не пресича митническата граница и не се отразява в данните за импорт, т.е. доставките не опонират наложително на глобите, отбелязва организацията.

Източници прецизират, че огромна част от иранският нефт в китайските складове към момента е благосъстоятелност на Техеран. По този метод не се нарушават американските наказания. Определени количества от нефт са благосъстоятелност на китайски предприятия, които са могли да получат гориво в границите на схемата „ нефт против вложения “. Не е ясно дали такива преводи са нарушаване на глобите, по тази причина фирмите от Китай съхраняват нефт в митническите складове, с цел да избегнат публична инспекция, която може да последва след вписване на митница, оповестяват източниците.

Едностранно през предходната година Съединени американски щати излезе от договорката с Иран за нуклеарната стратегия и още веднъж вкара наказания против Техеран, в това число вторични, т.е. по повод и на други страни извършващи бизнес с Иран.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР