Танкерът Stena Clear Sky сутринта на 17 септември е пристигнал

...
Танкерът Stena Clear Sky сутринта на 17 септември е пристигнал
Коментари Харесай

В Литва е пристигнала голяма партида руски LNG


Танкерът Stena Clear Sky сутринта на 17 септември е дошъл с доставка на огромна партида съветски полутечен газ (LNG) на пристанището в Клайпеда, сочат данните на уеб страницата на Marinetraffic.com.

Преди дни съветският в. „ Комерсант “, базирайки се на свои източници заяви, че Литва, която се стреми да понижи зависимостта си от енергийните доставки от Русия е купила огромна партида съветски полутечен газ. По данни на изданието партидата от LNG, придобит в границите на плана „ Ямал СПГ “ е бил претрупан на френското пристанище Монтоар на кораба Stena Clean Sky, който е поел в посока Клайпеда.

Според посочения нагоре уебсайт, танкерът Stena Clean Sky е дошъл на пристанището в Клайпеда през днешния ден в 10.23 часа (според часовото време на Литва).

Руският „ Комерсант “ в обявата си посочи също по този начин, че продавач е френската компания Total, а покупател литовската енергийна компания Lietuvos energijos tiekimas (преименувана на Ignitis на 9 септември). Предполага се, че газа е предопределен за производителя на торове компанията Achema.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР