Танкерът Сентръл парк е освободен. Българските моряци са добре, вече

...
Танкерът Сентръл парк е освободен. Българските моряци са добре, вече
Коментари Харесай

US военни освободиха похитения край Йемен танкер, българските моряци са добре

Танкерът " Сентръл парк " е освободен. Българските моряци са добре, към този момент са съумели да беседват и със съпругите си. Това заяви особено за Българска национална телевизия шефът на комерсиалното посланичество на компания " Зодиак Меритайм " капитан Продан Раданов.

По думите му българите са съумели да се затворят с останалия екипаж в помощно помещение на кораба, както би трябвало да стане при дейности в бедствени обстановки. Българските моряци са добре, най-вероятно те ще се приберат в България.

Американски боен транспортен съд е дал отговор на сигнал за помощ от комерсиалния танкер в Аденския залив и корабът е бил освободен. Това предадоха " Ройтерс " и " Гардиън ", като се позоваха на представители на американските управляващи

Вчера корабът " Сентрал парк " беше арестуван край пристанище Аден от осем мъже във военни униформи. Стана ясно, че корабът е получавал закани от йеменските бунтовници хути, че ще бъде атакуван, в случай че не се отклони към пристанище Ходейда. Министерството на външните работи извърши незабавна инспекция по отношение на случая, която откри, че измежду екипажа има двама български жители.

Корабът е представляван от основаната в Лондон компания " Зодиак Маритайм ", обвързвана с израелския милиардер Еял Офер. Плава под флага на Либерия. Вчера от " Зодиак Маритайм " разясниха, че става въпрос за " хипотетичен пиратски случай " и че сигурността на моряците е техен приоритет.

Друг транспортен съд с българи на борда - " Галакси лийдър ", беше високомерен преди седмица в Червено море. Последно е засечен да се движи източно от порт Судан.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР