Танкерът Gaselys на френската компания Engie с първата партида втечнен

...
Танкерът Gaselys на френската компания Engie с първата партида втечнен
Коментари Харесай

Танкерът с руски газ за САЩ е върнат, пътува в посока Испания


Танкерът Gaselys на френската компания Engie с първата партида полутечен природен газ от Русия за Съединени американски щати се обърнал по време на курса и е тръгнал в противоположна посока.

Обръщането на танкера на 180 градуса е записано от системата за следене в Атлантическия океан, сочат данните на услугите за следене на Mapbox/OpenStreetMap.

Танкерът пътува за испанското пристанище Алхесирас, оповестяват осведомителните организации.
Bloomberg отбелязва, че танкерите с полутечен природен газ (LNG) могат да трансформират курса си според от пазарната обстановка. Това се случва тогава, когато даден танкер не е привързан с контракт и с одобрено направление.

Както стана ясно през първата седмица на януари, френската компания Engie изпрати за Съединени американски щати първият танкер с полутечен природен газ, получен по плана „ Ямал СПГ “. Необходимостта от доставка на полутечен природен газ бе провокирана от мощните студове в страната. Цените на газа в Съединени американски щати се покачиха и надвишиха цените на азиатските пазари. Впоследствие обаче обстановката се промени. Още първоначално бе ясно, че съветският LNG ще бъде предопределен за реекспорт. Първоначално газа бе доставен от газовоза „ Кристоф де Мержери “ с първата партида LNG до терминала на компанията National Grid на английското пристанище на остров Грейн на 28 декември 2017 година Въпреки, че газа е препродаден на няколко пъти, точно съветски газ е бил претрупан за Съединени американски щати. Краен покупател на съветския газ е Engie, като компанията има мощности за регазификация на терминала Everett.
Очакването е било танкерът Gaselys с газа от „ Ямал СПГ “ за дойде в Бостън на 22 януари.

Първата линия от мощностите на „ Ямал СПГ “ бе пусната от съветската компания Новатек при започване на декември 2017 година, а първата партида е 170 хиляди куб м.
На 18 януари бе обявено, че на танкерът Еduard Toll на канадската Teekay е била натоварена четвъртата партида полутечен природен газ,
В плана «Ямал СПГ» 50,1% – има съветската компания „ Новатек “, по 20% имат френската Total и китайската CNPC, а 9,9% – Silk Road Fund.
До 1 април 2018 година, когато ще стартират да работят дълготрайни контракти, от „ Ямал СПГ “ ще бъдат отправени по разнообразни посоки доставки по 17 партиди LNG, което е към 1,24 млн. тона, посредством продажби на спотовия пазар.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР