Танкер, нает от тайванската държавна петролна компания за превозване на

...
Танкер, нает от тайванската държавна петролна компания за превозване на
Коментари Харесай

Танкер с нафта е нападнат в Близкия изток

Танкер, нает от тайванската държавна петролна компания за транспортиране на гориво, е атакуван в Близкия изток, заяви почитан чиновник на компанията, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция. 

Според шефа на нефтохимическия бизнес отдел на " Си Пи Си Корпорейшън " У Ифан има съмнения, че танкерът " Фронт алтеър " (Front Altair), пренасящ 75 000 тона нафта, е бил ударен от торпедо.

При случая е развален корпуса на кораба. Всички членове на екипажа са невредими. Те са били избавени от различен кораб, който се намирал наоколо. Един член на екипажа на танкера е бил леко ранен и е получил първа помощ на борда на кораба " Коустал ейс ".

Танкерът е видян за последно в Оманския залив край крайбрежията на Иран, откакто е бил претрупан в Обединените арабски емирства, демонстрират корабни данни.

Друг танкер - " Кокука кърейджъс ", е потърпевш при обвързвано със сигурността произшествие в Оманския залив, сподели представител на компанията, ръководеща кораба.

Говорителят сподели, че " Кокука кърейджъс " не е заплашен от поглъщане, а товарът от метанол е недокоснат.

Няма български моряци измежду екипажите на атакуваните танкери, съобщи Maritime.bg, базирайки се на информация от спешните центрове на BSM Ship Management и International Tanker Management.

И двете компании са отказали да разясняват дали става въпрос за нахлуване с торпедо.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР