Тънката коса обикновено е крехка, чуплива, трудно задържа обем дори

...
Тънката коса обикновено е крехка, чуплива, трудно задържа обем дори
Коментари Харесай

Трите най-големи грешки на жените с тънка коса

Тънката коса нормално е нежна, чуплива, мъчно задържа размер даже и след професионален сешоар.

Ако и вашата коса има тънък косъм, това са трите неточности, които е значимо да избягвате:

1. Прекалявате с количеството артикули

Тънката коса не понася значителни количества еликсир, пяна, лак и изобщо всевъзможни стилизиращи кремове и спрейове. Ако един артикул не ви работи добре, пробвайте с по-малко количество и бъдете изключително деликатни с продуктите без отмиване.

Разтривайте по капка-две в дланите си и с леки поглаждащи докосвания разпределяйте по дължините, само че постоянно надалеч от корените.

Тънката и фина коса елементарно се утежнява и сплесква под тежестта на прекомерното количество артикул, а по-плътните и мазни текстури напряко унищожават типа й. В този ред на мисли – избягвайте непременно стилизиращите вакси. Залагайте повече на спрейове.

 Трите най-големи неточности на дамите с тънка коса

2. Не знаете по какъв начин да я изсушите вярно

Правилото е просто: повдигате косата и движите в посока, противоположна на растежа на косъма. Ако я оставите да изсъхне сама, евентуално ще е бухнала за половин час, малко след което към този момент ще е залепнала като каска за главата.

Сушенето с наведена напред глава оказва помощ. А в случай че не желаете да употребявате сешоар непрестанно, Нина Добрев постоянно употребява този трик, при който косата изсъхва сама на въздух, само че й се придава страховит размер! Ами, обичаме си го това момиче.

 Трите най-големи неточности на дамите с тънка коса

3. Когато подстрижката работи против вас

Ако косата ви е в действителност тънка, простете се с концепцията да развявате кичури като на нимфа. И се примирете, че ще изглеждате най-добре с коса към раменете.

Ако ви отива по-къса – идеално! Но правилото е изрично: тънките кичури губят още и още от плътността си с всеки спомагателен сантиметър.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР