Тънка талия, дълги крака, големи очи и перфектен тен. Ако

...
Тънка талия, дълги крака, големи очи и перфектен тен. Ако
Коментари Харесай

„Перфектните“ снимки в Instagram ни правят нещастни

Тънка талия, дълги крайници, огромни очи и съвършен загар. Ако отворите Instagram, виждате единствено и само това. За всички ни е ясно, че повече от 90% от селфитата онлайн са минали старателна обработка, с цел да наподобяват хем естествени, хем съвършени, хем да не им проличава, че са редактирани.
               

A post shared by (@isabelles_world) on Jan 16, 2020 at 3:40am PST

Обработката на фотосите обаче, като се изключи че води след себе си доста лайкове, има един различен резултат. Прави създателите на фотографията нещастни. Вижте в канала във vbox7:
               

A post shared by (@aleksandrezek) on Jan 16, 2020 at 3:35am PST

Лошо въодушевление

Хубавото селфи е страховит инструмент за положително усещане в интернет. Проучване, направено през 2015 година, открива, че процесът на обработката на фотоси натъжава създателите им. Нещо повече - той понижава самочувствието им и ги кара да усещат тревога.
               

A post shared by (@squelett0r) on Jan 16, 2020 at 2:58am PST

Чувство за маловажност

Селфитата, които гледаме онлайн, са в действителност съвършени. Според психолози, макар че хората, разглеждайки фотоси на други, знаят, че те са редактирани, постоянно съпоставят облика от фотографията със себе си, което ги кара да се усещат несигурни и неодовлетворени от самите себе си и достиженията, които имат.
               

A post shared by (@cliquedahora) on Jan 15, 2020 at 2:26am PST

Обратен резултат

Проучване от 2019 година демонстрира, че хората, които постоянно разгласяват свои селфита онлайн, в действителност не са по-харесвани от другите, които не разгласяват. Нещо повече - те най-често са по-малко съумели, по-несигурни и по-страхливи от другите. Според създателя на проучването, Кристофър Бари, повода за публикуването на селфита, най-често е потребността да заявят себе си като значими.
               

A post shared by (@francesco_agnello_) on Jan 16, 2020 at 4:11am PST
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР