Танаси Кокинакис в зародиша на своята кариера биваше сочен като

...
Танаси Кокинакис в зародиша на своята кариера биваше сочен като
Коментари Харесай

Шампионът е аут: Синер детронира носителя на трофея в Аделаида и е 1/4-финалист!

Танаси Кокинакис в зародиша на своята кариера биваше апетитен като един от най-талантливите играчи в Тура, откакто през към този момент далечната 2018-а едвам 21-годишен повали самия Роджър Федерер на Мастърс 1000 турнура в Маями. Впоследствие серия от контузии беляза пътя в тениса на австралиеца, който преди 12 месеца получи " уайлд кард " за родната си конкуренция в Аделаида и изуми всички, триумфирайки с купата от надпреварата.

Оттам насетне кариерата на Кокинакис закупи нов образ и по-малко от месец по-късно международният номер 93 сплоти сили със своя добър другар Ник Кирьос за шампионата на двойки на Аустрелиън Оупън, на който домакинският тандем завоюва трофея и донесе бурна наслада на своите сънародници. Към днешна дата, година по-късно след триумфа в Аделаида, Танаси се завърна назад в родния си град, с цел да брани своето отличие и след триумф на старта си подсигурява среща с надарения Яник Синер, който обаче се оказа прекомерно висока топка за първенеца и го детронира в поредни сетове след 2 часа и 3 минути на корта - 7:6(2) 6:4. По този метод международният номер 15 продължава към четвъртфиналите, където ще се изправи против Себастиан Корда.

Началото на дуела отмина без изключително вълнуващи обстановки, откакто двамата състезатели се бяха концентрирали върху личните подавания, но с достигането на петия гейм австралиецът направи първата крачка в атакуващ аспект на ретур, която му обезпечи и куп брейкболи. Синер в същото време от своя страна страдаше от липса на първи сервис, макар който въпреки всичко съумяваше да поддържа равенството и в прорез с видяното досега, осъществя късен пробив, донесъл му правото да подава за спечелването на частта. 

Напрежението в идните минути за италианеца обаче взе връх и той инкасира рибрейк на нула, като беше доста покрай това да съобщи началния си удар за повторно, само че оцеля и провокира изиграването на тайбрек. В него Кокинакис опита да е в ролята на по-активният тенисист като упражняваше напън над съперника от форхенд, но неточност от рутинна позиция означаваше минипробив задатък за международния номер 15, който той доразви и записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част първенецът се опита да се оправдава за случилото се, като промени образа в играта си и повиши още повече експанзията в своите отигравания, само че рискът му се оказа изцяло непростим и южнотиролецът причисли противниковото подаване в актива си. Оттам насетне Синер пое лидерската роля на корта и сервираше безупречно до края на срещата, довеждайки събитията до законосъобразен излаз, с което постави точка на разногласието и отстрани първенеца.

Forza Jannik
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР