Тамянът, с който се прекажда вечерята на Бъдни вечер, е

...
Тамянът, с който се прекажда вечерята на Бъдни вечер, е
Коментари Харесай

Тайна от Древността върши чудеса със здравето ни, а уж се използва само в църковните ритуали

Тамянът, с който се прекажда вечерята на Бъдни вечер, е прочут като целебно средство още от Древността. Затова и димът от тази смола участва в множеството източни религии.

Ароматът му има успокояващо и даже опияняващо деяние. Затова някои го употребяват като антидепресант. Макар че няма директни научни доказателства, някои естествени лечители предлагат разнообразни смазки на неговата основа против възпаления и като обезболяващи средства. В предишното той даже е бил смесван в храната на дребните деца, с цел да бъде подсилена имунната им система.

И това е забавно - Лечебната мощ на тамяна - още по тематиката четете на най-хубавия здравен уебсайт zdrave.to

Доказан е удобният му резултат при артрит и болести на опорно-двигателния уред. За задачата се скълцва от смолата, нагрява се леко и се слага като топъл компрес за цяла нощ върху болното място. При бъбречно-каменна болест национални лечители предлагат по едно малко зрънце бял тамян да се гълтам заран на гладно.

При астматичен бронхит в предишното са издълбавали сърцевината на 3 ябълки, в които са поставяли тамян, захлупвали са с капачето на ябълката и след изпичане са били употребявани от болните. Настинка и затруднено дишане лечителите са церели, като са напръсквали вълнено парче плат с оцет, тамян и черен пипер и са го слагали на гърдите на болния. Някои остарели хора даже имат претенцията, че могат да лекуват с него шипове. За задачата те предлагат сварен фасул и мед да се разбъркат с тамян, а по-късно болните места да се наложат със сместа за една нощ, написа в. Монитор.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР