НА ЖИВО 14:00 Idalia трак: Тропическа буря на ръба на силата на урагана

...
ТАМПА, Флорида (WFLA) — Тропическата буря Idalia се прогнозира да
Коментари Харесай

ТАМПА, Флорида (WFLA) — Тропическата буря Idalia се прогнозира да доведе до „животозастрашаваща буря“ до голяма част от северозападното крайбрежие на Флорида, тъй като се засилва в ураган от категория 1 в понеделник, съобщи Националният център за ураганите.

Според 14:00 ч. актуализация, T.S. Идалия се движеше на север с около 8 мили в час на около 80 мили южно от западния край на Куба. Максималните постоянни ветрове се увеличиха до близо 70 мили в час с по-високи пориви.

Понеделник

Тропическата буря Идалия се очаква да продължи сегашната си посока на север до понеделник вечерта, носейки силни ветрове и проливен дъжд в Куба . Понастоящем ветровете със сила на тропическа буря се простират навън до 140 мили от центъра.

СПИСЪК: Обявени зони за евакуация преди тропическата буря Идалия

Синоптиците казват, че условията остават благоприятни за T.S. Идалия ще се засили до ураган от категория 1 до понеделник вечерта.

Вторник

До вторник рано се очаква центърът на Идалия да премине над крайния югоизточен Мексикански залив като ураган от категория 2 ураган.

Сряда

Националният център за ураганите каза, че Идалия се очаква да бъде „опасен голям ураган“, когато достигне крайбрежието на Персийския залив на Флорида до сряда рано.

< p>„Комбинацията от опасна буря и прилив ще доведе до наводняване на обикновено сухи райони близо до брега от надигащи се води, движещи се навътре от бреговата линия“, каза NHC.

Части от западния бряг на Флорида, Florida Panhandle, югоизточна Джорджия и източна Каролина могат да видят между 4 до 8 инча от вторник до четвъртък. Изолирани по-високи суми от 12 инча са възможни близо до сушата в северна Флорида.

В понеделник Националната метеорологична служба издаде предупреждение за ураган за части от западното крайбрежие на Флорида, включително окръзите Хилсбъро, Манати, Паско и Ернандо .

ГРАНИКА: Проследяване на въздействието на Idalia в залива Тампа

Длъжностни лица казаха, че водата може да достигне следните височини над земята някъде в посочените зони, ако пиковият прилив настъпи по време на прилив :

Aucilla River, FL до Chassahowitzka, FL…7-11 фута

Chassahowitzka, FL до Anclote River, FL…6-9 фута

Ochlockonee River , Флорида до Aucilla River, FL…4-7 фута

Anclote River, Флорида до Middle of Longboat Key, FL…4-7 фута

Tampa Bay…4-7 фута< /p>

Средата на Longboat Key, Флорида до Englewood, FL…3-5 фута

Englewood, FL до Chokoloskee, FL…2-4 фута

Charlotte Harbor… 2-4 фута. /p>

Чоколоски, Флорида до Ийст Кейп Сейбъл, Флорида…1-3 фута

Flagler/Volusia County Line, Флорида до устието на река Св. Мария… 1-3 фута

Флорида Кийс…1-2 фута

След като бурята се премести от Флорида, тя може да доведе до разпръснати светкавици и градски наводнения в Южна Джорджия и силен дъжд в части от Каролините.

WFLA.com ще има интерактивно поточно предаване на Tracking the Tropics от 10 часа сутринта

Бъдете готови с  и изпреварвайте тропическото развитие с.

За последните новини, времето, спорт и поточно видео , отидете на WKRN News 2.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР