Тъмните облаци над Еквадор отново надвиснаха два месеца преди началото

...
Тъмните облаци над Еквадор отново надвиснаха два месеца преди началото
Коментари Харесай

Еквадор е изправен пред изгонване от Световното първенство

Тъмните облаци над Еквадор още веднъж надвиснаха два месеца преди началото на Мондиал 2022. Националният тим е изправен пред изпъждане от Световното състезание, защото Sportsmail разкри нови доказателства, потвърждаващи, че футболистът в представителния отбор - Байрон Кастийо е роден в Колумбия. Разкритието идва единствено два дни преди Апелативната комисия на ФИФА да се произнесе по случая. Ако Еквадор бъде изхвърлен от международните финали, мястото му ще заеме Чили.

Беше оповестен извънреден аудиозапис от публично изявление преди 4 година, извършено от ръководителя на комисията за следствие към Еквадорската футболна федерация (FEF) с Кастийо. В него бранителят признава, че е роден през 1995 година, а не през 1998-а, както написа в свидетелството му за раждане. Освен това декларира, че името му е Байрон Хавиер Кастийо Сегура, което подхожда на данните в неговия колумбийски акт за раждане, а не на името в еквадорския документ - Байрон Дейвид Кастийо Сегура.

Той споделя още по какъв начин е напуснал колумбийския град Тумако и е отпътувал за Сан Лоренцо в Еквадор, с цел да преследва по-добра футболна кариера. Посочва името и на еквадорски предприемач, който му е обезпечил нова идентичност.



Десният бек взе присъединяване в 8 от 10-те мача на отбора в квалификациите, а след края им от федерацията на Чили обявиха, че разполагат с доказателства, че Кастийо е колумбиец и играе непозволено за Еквадор. Последва публична тъжба до ФИФА с гледище за изхвърлянето на “Ла Три ” от международните финали, само че тя не беше почетена. Част от отбора на Еквадор е и някогашният нападател на ЦСКА - Жорди Кайседо.

Домакинът Катар би трябвало да играе против Еквадор в първия мач на Световното състезание на 20 ноември, тъй че отстраняването им от шампионата на този късен стадий би било огромен позор за ФИФА, която през юни отхвърли жалбата на Чили с решение, че Кастийо е роден в Еквадор. Тези доказателства не бяха показани на съвещанието през юни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР