Тъмните кръгове под очите не са само от недоспиване. Те,

...
Тъмните кръгове под очите не са само от недоспиване. Те,
Коментари Харесай

Кожни промени, които сигнализират за болест


Тъмните кръгове под очите не са единствено от недоспиване. Те, както и други проблеми по кожата могат да ни кажат повече за нашето здравословно положение, в сравнение с знаем. Това твърди доктор Сюзън Тейлър , професор по дерматология в Пенсилванския университет по медицина.

Кожните промени би трябвало да се следят деликатно, тъй като може да ни подсказват, че имаме някакъв проблем, изяснява експертът пред

Today.


Изтъняване на веждите


Много дами си вършат веждите все по-тънки, само че това се дължи на скубане. Ако се появи изтъняване без интервенция на козметик, тогава притежателят им може да има сериозен проблем. Изтъняването може да се дължи на промени

със щитовидната жлеза
, изключително на намалената й функционалност или по този начин наречения

хипотиреоидизъм .

Трябва да се ревизира и за други признаци, които да наведат на проблем със щитовидната жлеза. Например, хората с хипотиреоидизъм се усещат изтощени, по-мудни са и постоянно им е студено. Освен това кожата им е суха (по-суха от естественото за зимата), имат запек, проблем с червата , споделя доктор Тейлър. И поучава при сходни признаци да посетим ендокринолог, който ще ни види на ехограф.

Акне и косми

по лицето


За мнозина косата по лицето може да се дължи на генетична предразположеност . Но акнето се появява поради

стрес

и куп други фактори. Ако забележите, че постоянно имате пъпки по лицето и не може да се избавите от тях, в случай че ви избиват косми по брадичката , то най-вероятно това е провокирано от свръхпроизводство на мъжкия хормон тестостерон . В други случаи тези признаци се дължат на погрешно действие на яйчниците, да вземем за пример поликистозни яйчници . Затова експертът предлага в тази ситуация дамите да посетят гинеколог.

Високите равнища на инсулин също могат да подтикват производството на мазнини в кожата, които провокират инфектиране и формиране на акне. Това води до разпадането на колагена и еластина, което набръчква кожата и я прави по-уязвима на външно въздействие. Избягването на храни с високо наличие на захар ще понижи инсулина, надлежно и досадните пъпки по лицето.

Червени петна по бузите

Някои хора се изчервят бързо от позор, други имат студова алергия, която се задейства през зимата и провокира червени петна по бузите. Но при трети тези признаци са по-тревожни.

Ако имаме зачервяване по бузите и брадичката, което се ускорява през лятото, това може да е автоимунното заболяване лупус . То не е за подценяване и по тази причина незабавно би трябвало да посетим имунолог.

Свързани публикации.. Менопаузата си проличава по кожата 0 Дефицит на биотин – отражение върху косата и кожата ни 0 Акценти в зимната грижа за кожата при дами над 30 0

Тъмни кръгове под очите

Появата на кръгове или по този начин наречените торбички под очите се получава поради по-голямо количество течност, която изпълва мастните подложки, които обкръжават окото. Те могат да бъдат знак за прекомерно огромно количество сол, което използваме или хронични алергии .

Ако с изключение на тъмните петна има и зачервяване, това може да е симптом на автоимунния проблем дерматомиозит . Той се свързва с болки в мускулите, юувствителност на ставите, уязвимост, изнемощялост. Д-р Тейлър изяснява, че болните мъчно могат да издигнат ръцете си, да се срешат, да изкачват стъпала и други ежедневни действия, които са леки за здравите хора.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР