Тъмни облаци ще надвиснат над България. Буквално. Облачността днес ще

...
Тъмни облаци ще надвиснат над България. Буквално. Облачността днес ще
Коментари Харесай

Тъмни облаци над страната, жълт код за валежи в три области

Тъмни облаци ще надвиснат над България. Буквално. Облачността през днешния ден ще е забележителна. Ще вали. В Югозападна България преваляванията ще са на повече места, а основно в следобедните часове ще са интензивни и обилни по количество.

издаде сигнален жълт код за 3 области. В Благоевградско, Кюстендилско и Смолянско преваляванията ще са много значителни.

Ще духа до сдържан, в източните региони – краткотрайно мощен североизточен вятър, с който ще продължи да нахлува леден въздух.

Минималните температури ще са сред 7° и 12°, в София – към 10°; оптималните – сред 12° и 17°, в София – към 13°.

В планините също ще има
облаци в обилие и преваляванията ще продължат.
В масивите в Западна и Централна България ще са на доста места, в Рило-Родопската област – интензивни и обилни по количество.

Сутринта над към 2000 метра ще вали сняг, само че с понижението на температурите по-късно денем сняг ще вали и при по-ниска надморска височина. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад, вечерта от запад-югозапад. Към 14 часа температурата на 1200 метра ще бъде 5°-6°, на 2000 метра – към 1°.

По Черноморието облачността ще е забележителна и тук-там ще има превалявания от дъжд, най-вече слаби. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са 12°-14°. Температурата на морската вода е 14°-16°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР