Тъмната страна на човешката психика - Хоакин Финикс за ролята

...
Тъмната страна на човешката психика - Хоакин Финикс за ролята
Коментари Харесай

Светска суматоха: Жокера, Том Круз при братята Кличко, Хари срещу таблоидите

Тъмната страна на човешката душeвност - Хоакин Финикс за ролята на Жокера. Защо братята Кличко заплашиха Том Круз, че знаят къде живее и за какво принц Хари и Мегън Маркъл съдят английски таблоид?

Тъмната страна на човешката душeвност. Неподозираните неща, които един човек е кадърен да извърши. Зловещ смях и плашещи усмивки. Жокера - един от най-емблематичните злодеи в историята на киното. И Хоакин Финикс, който е следващият артист, който влиза в тази роля.

" Жокера " е измежду най-дългоочакваните филми тази година. Официално премиерата беше нощес, само че преди този момент филмът обра овациите по кинофестивалите във Венеция и Торонто. Вдъхновен от комиксите, само че надалеч от типичния филм за супергерои, “Жокера ” е филм за раждането на злодея.

А злодеят първо се “ражда ” в душата на Хоакин Финикс. За първи път в кариерата си, артистът е заставен да се подложи на строга диета, с която смъква 24 кг. По личните му думи, това визира и душeвността му. Да мислиш като умопобъркан, обаче, е по-трудната задача. Финикс съумява до съвършенство да овладее бавното намигване и смях, от който настръхваш.

Посвещава ролята на брат си Ривър - артист, който преди няколко десетилетия е измежду най-обещаващите изгряващи звезди на Холувид, само че чиято кариера завършва със гибелта му през 93-а година.
Хоакин Финикс, артист: Когато бях на 15 година брат ми Ривър един ден се прибра от работа, извади видеокасета с кино лентата “Разгневеният бик ” и ме накара да седнем и да го изгледаме. На идната заран ме разсъни и сподели - отново ще го гледаш. И отново и отново. И ми подреди - ще станеш артист. Това ще направиш. Не ме попита дали желая. Просто ми съобщи, че ще го направя. Дължа всичко на брат си.
Джак Никълсън, Хийт Леджър и Джаред Лето също са влизали в ролята на Жокера, само че Финикс съзнателно не гледа техните филми. Едно е несъмнено - още не е излязъл от роля.
Хоакин Финикс, артист: Искам да ви кажа още нещо - някъде в близост, не знам тъкмо къде, само че е наоколо, има замърсен, злобен, огнедишащ змей. Искам да му откъсна крилете и да си направя одеяло, с което да се завия и да дремя ли дремя. Мерси.
Впечатляващата роля на Хоакин Финикс и режисурата на Тод Филипс не са единственото нещо, което провокира интерес към кино лентата. По време на премиерата на предходен филм за Батман през 2012-a, въоръжен мъж откри огън в киносалон в Колорадо. Тогава починаха 12 души, а близо 60 бяха ранени. Ето за какво премиерата на " Жокера " мина при засилени ограничения за сигурност.

Близки на починалите при стрелбата в Колорадо приканиха продуцентите на кино лентата да употребяват своята платформа, с цел да лобират за стягане на контрола върху оръжията. Тема, която от години разделя обществото в Съединените щати.

" Жокера " повдига и още един въпрос - подбужда ли към принуждение киното. Още преди филмът да стигне до киносалоните по света, критици показаха подозрения, че сходно на “Шофьор на такси ” с Робърт Де Ниро и “Портокал с часовников механизъм ” на Стенли Кубрик, лентата ще предизвика вълна от принуждение. Създалите на Жокера са безапелационни - ние не поддържаме насилиетo и не го издигаме в фетиш. Ние просто сме задоволително смели да покажем нещата такива, каквито са.

Украинският водач Владимир Зеленски посрещна Том Круз в Киев, с цел да разиска местата за новия кино план на холивудската суперзвезда, заяви президентството. Вероятно това ще са локациите за новата „ Мисия невъзможна ", която Том приготвя, написа Агенция Франс Прес.

Зеленски, който беше известен комедиант до президентските избори тази пролет, описа на 57-годишния артист за личния си опит в киното, заяви пресслужбата.

Не е разкрито дали двойката е обсъждала актуалната роля на президента в драмата от действителния живот: абсурдът, инициирал начало на процедура по импийчмънт против американския водач Доналд Тръмп.

Снимки демонстрираха, че украинският президент сияе, до момента в който застава до повърхностно облечената мегазвезда в формалната зала за срещи.

" По време на срещата Том Круз осведоми Владимир Зеленски, че се интересува от украински местоположения за снимането на един от новите му кино планове ", се споделя в изказване на президентството.

По-рано Круз бе видян в частта от метрото в Киев, непокътната достоверно от времето на руската ера.

Някои коментатори подлагат на критика Зеленски за срещата му с артиста, вместо да се концентрира върху личната си „ задача невъзможна ": справяне с корупцията и преустановяване на войната с подкрепяните от Русия сепаратисти на изток.

Миналия месец 41-годишният водач се срещна с холивудските артисти Мила Кунис, Аштън Къчър и Робин Райт на събитие в Киев.

Други се пошегуваха за същинската причина за визитата на Круз.

" Том Круз е пристигнал тук, с цел да се приготви за ролята на Владимир Зеленски в нов филм за импийчмънта на Тръмп ", написа блогърът Петро Терентиев на страницата си във Facebook.

Тръмп бе упрекнат, че е притиснал Зеленски на 25 юли да очерни някогашния вицепрезидент на Съединени американски щати Джо Байдън, любимецът измежду демократите против Тръмп на президентските избори през 2020 година
 © БГНЕС
Тази седмица войната сред принц Хари и жълтите медии доближи своя връх. Херцогът и Херцогинята на Съсекс заведоха дело против английския таблоид " Сънди мейл ", които са разгласили писмо, написано от Мегън Маркъл до татко й Томас. Какво кара Хари толкоз енергично да се опълчи на жълтата преса и какви са реакциите?

В продължение на години лейди Даяна Спенсър е непрекъснато под светлините на прожекторите. От мига, в който излиза наяве, че е сгодена за принц Чарлз до 31 август 1997 година, когато точно фактът, че е преследвана от папараци в Париж, става причина за злополуката, която лишава живота ѝ.

Тогава Хари е единствено на 12 година Днес 35-годишният принц е брачен партньор и татко. Но историята се повтаря. Бившата актриса и сегашна херцогиня на Съсекс Мегън Маркъл е измежду обичаните тематики на английските таблоиди. От имотното ѝ положение, през непрекъснати подмятания за напрежение сред нея и Кейт Мидълтън, до нападки в медиите за това, че Мегън и Хари пътуват с частен аероплан - медиите са неуморни.

Чашата прелива, когато вестник " Сънди таймс " разгласява писмо от американката до нейния татко Томас. Двамата са в обтегнати връзки, а господин Маркъл не участва и на сватбата на щерка си. Това, че написаното доста персонално обръщение от една щерка към нейния татко става притежание на милиони, толкоз вбесява принц Хари, че той взема решение да съди вестника. В прочувствено известие, херцогът на Съсекс сподели " не " на жълтите медии.

" За жал брачната половинка ми стана една от последните жертви на английската таблоидна преса, която води акция против физически лица, без да мисли за следствията ". " Изгубих майка си и в този момент виждам по какъв начин брачната половинка ми става жертва на същите могъщи сили ".
Това в действителност не е първо дело, заведено от кралското семейство против пресата.

Ема Уолкът, специалист по протокол: Преди 25 години принцеса Даяна осъди " Мирър ", които бяха разгласили нейни фотоси във фитнеса. Не мисля, че кралското семейство в миналото ще може да се скрие от папараците, само че е значимо посланието, което изпращат - има неща, които са прекомерно персонални и даже обществените персони като тях имат право най-малко част от живота им да остане скрита.
Хари и Мегън споделят, че каквато и сума да бъде възможното обезщетение от вестника, ще бъде дарена за щедрост.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР