Тами Хъджис от американския щат Северна Каролина, който пострада най-много

...
Тами Хъджис от американския щат Северна Каролина, който пострада най-много
Коментари Харесай

Американка спаси 27 домашни животни от бурята Флорънс, но се озова в ареста



Тами Хъджис от американския щат Северна Каролина, който пострада най-вече от бурята Флорънс, е съумяла да избави 27 домашни животни от стихията, само че това ѝ навлякло единствено неприятности, написа huffingtonpost.com.

Ураганът мина през Атлантическото крайбрежие на Съединени американски щати, причинявайки доста вреди и гибелта на над 30 индивида, повече от половината от тях – в северна Каролина.

Хъджис управлява организация, която оказва помощ на хората да се грижат за домашните си любимци. Тя и нейните сътрудници преоборудвали остарял склад и го трансформирали в подслон за животни и разгласили известие, че одобряват гратис питомците.

Екипът на Хъджис купил всичко належащо и се грижел непрекъснато за избавените 10 кучета и 17 котки. 27-те животни получавали храна и лекуване при положение на нужда.

Всяко животно имало лична клетка, вода и храна и желанието на зоощитниците било да ги върнат на притежателите, когато бурята премине.

В последна сметка обаче положителното не останало ненаказано. След утихването на стихията на Хъджис се обадили от локалния център за надзор на животните и поискали да им съобщи животните. Тя го направила, само че все пак била задържана и ѝ било предявено обвиняване за основаване на подслон и лекуване на животни без лиценз.

Хъджис била освободена от ареста против гаранция от 10 000 $.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР