Там са настанени десет души, сред които и деца на

...
Там са настанени десет души, сред които и деца на
Коментари Харесай

Когато Разберете Кои Са Последните Жертви На Грипа В България Ще Ви Настръхне Косата!

Там са настанени 10 души, измежду които и деца на възраст от 5-10 години. Началникът на отделението доктор Константин Рашков е показал, че следва да бъде изпратено публично писмо до РЗИ - Велико Търново за оповестяване на грипна зараза, защото случаите се усилват, както и броят на хората с тежки затруднения.

От началото на месеца през детското поделение са минали над 200 деца. А сега броя на признатите за болнично лекуване е 50, е съобщил началникът на отделението доктор Валентин Точков.

Лекарите припомнят, че главните признаци на вируса са висока температура, главоболие, нарушено схващане и остра кашлица. Да се заобикаля самолечението, с цел да може да се предпише съответна противовирусна терапия, която да стартира в точния момент, за отбягване на затрудненията от грипния вирус, поучават още специалистите.

Грипът към този момент взе няколко жертви, измежду които и 5-годишно дете. Вчера в резултат на грипа умря 43-годишен мъж.

Грипна зараза е оповестена към този момент в 14 области. От през днешния ден е под картина и област Хасково, а в Пазарджик е удължена грипната почивка в региона, където болните от грип са 397 на 10 000 души. Тази и другата седмица се чака пикът на епидемията.

Враца е в предепидемична конюнктура, само че не са достигнати нужният брой заболели, с цел да бъде оповестена такава, съобщи пред NOVA кметът на града Калин Каменов.

Очаква се тези дни да бъде оповестена зараза и в столицата. Една от аргументите за забавянето е, че решенията за затваряне на учебни заведения и институции се вземат на база на броя на отсъстващите, а няма по какъв начин да се регистрира какъв брой души боледуват на крайник.

В 901 учебни заведения през днешния ден няма да се учи, оповестиха от просветното министерство. Най-много са затворените образователни заведения в Пловдивско - близо 200.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР