Там, където левицата управлява, заплатите и пенсиите се повишават, обяви

...
Там, където левицата управлява, заплатите и пенсиите се повишават, обяви
Коментари Харесай

Тимерманс: В края на мандата ми начело на ЕК разликата в заплатите на мъжете и жените ще е нула

Там, където левицата ръководи, заплатите и пенсиите се покачват, разгласи претендентът на ПЕС на конгреса в Мадрид

Ако съм ръководител на Еврокомисията, в края на моя мандат разликата в заплащането сред мъжете и дамите ще е равна на нула. Те ще имат еднообразно възнаграждение за идентична работа и това ще бъде регламентирано в европейско законодателство.

Това даде обещание претендентът на ПЕС за ръководител на Еврокомисията Франс Тимерманс в речта си пред предизборния конгрес в Мадрид. В него участваха 1200 души, от които 400 деятели. Присъстваха и министър председателите на Испания Педро Санчес, на Португалия Антонио Коща, на Швеция Стефан Льовен, на Румъния Вионика Дънчила, еврокомисарката по районното развиване Корина Крецу.

На тези избори за Европейски парламент за пръв път ще гласоподава поколението на милениумите. Вярвам в това потомство. Заедно ще се борим за душата на Европа, съобщи Тимерманс.

Не желая да видя поколението на моите деца във война за чиста вода и въздух, развълнува залата Тимерманс. Задачата му била децата да могат да мечтаят още веднъж и разгласи за скандално, че всяко едно от 4 деца върви на учебно заведение гладно и не мечтае за бъдещето си. Той изясни, че богатите постоянно ще намерят метод за изплъзване, само че левите би трябвало да защитят хората.

Тимерманс разгласи, че ще се бори против надигащия се антисемитизъм. Ако нашите еврейски братя и сестри не се усещат в сигурност в Европа, няма Европа, сподели той.

Говори за новия обществен контракт и разгласи, че е горделив с направения от ПЕС манифест, за което благодари на президента Сергей Станишев.

Тимерманс даде обещание, че като ръководител на Европейска комисия ще работи дружно с профсъюзите, с цел да подсигурява почтено възнаграждение за почтени работни места. Но това било допустимо, единствено в случай че има заслужено данъчно облагане. Неприемливо е компании с доход от милиарди евро да не заплащат налози, безапелационен бе той. Заплатите се подвигат, пенсиите се подвигат - това е, което вършим когато сме на власт, изясни той. И описа, че социализмът се е зародил точно поради неналичието на правдивост и потребността от преразпределяне на богатствата от богати към небогати.

Зарече се, че поддръжка от европейските фондове ще получават тези градове, които плануват жилища за обществено слабите дружно със градежа на небостъргачи.

Тимерманс даде обещание, в случай че стане ръководител на Европейска комисия, да се одобри европейско законодателство против насилието, учредено на пола. Ще би трябвало да сме сигурни, че ще изтръгнем от нашите страни насилието, учредено на пола, зарече се той.

По въпроса за миграцията Европа имала потребност от партньорство с Африка. Всички приказват за проблемите на Африка, само че дано обърнем внимание на капацитета на този континент. Имаме потребност на стабилно решение на въпроса за миграцията, съобщи Тимерманс. Разбира се, не всички би трябвало да дойдат в Европа, само че имаме потребност от решение, което не излага на риск човешки животи - неприемливо е да позволяваме нещастията в Средиземно море. Това е още един белег върху Европа, изясни той.

Пролетта идва. Видях го в Швеция и в доста други страни, през днешния ден и в Испания. В Германия, в полското общество, което има задоволително сили да се съпротивлява, надъха залата Тимерманс.

Пролетта идва, когато видя европейците да се изправят и да се борят за правата си. Пролетта идва, виждам го в сърцата на приятелите ни, които се борят за правата си, приключи той.

Последен пред форума приказва испанският министър председател Педро Санчес. За последната година доказахме, че социалистите можем да донесем смяна, за 9 месеца направихме повече за обществената правдивост, в сравнение с десницата за години ръководство, съобщи той.

Това което осигурихме и ще продължим да пазиме са завършек на стягането на коланите във връзка с образованието, нарастване на заетостта, повече средства за фамилиите с невисок доход. Успяхме да увеличим минималната заплата с 22% - най-голямото нарастване от 1977 година насам, регистрира се Санчес.

Консерваторите желаят напредък за някои определени, само че той ще пристигна на цената на благосъстоянието на болшинството. А ние желаеме напредък за всички, добави той. И прикани социалистите да се активизират - първо на 28 април, когато са изборите в Испания, а по-късно и през май на европейските.

Време е за обществена гражданска война, с цел да избавим хората от бедността и да спасим нашата планета, съобщи пък шефът на групата на социалистите и демократите в Екологичен потенциал Удо Булман.

Не е възможно всяко едно от 4 деца на Европейски Съюз да живее на ръба на бедността. Обещанието ни към децата на Европа е храна, учебно заведение и лекар за всяко от тях, съобщи той.

Ние желаеме да променим Европа, в която хората получават ниски заплати и се чудят по какъв начин да си платят заема и сметките в края на месеца. Искаме да сложим завършек на нулевите контракти, безработицата и недостойното възнаграждение, съобщи още Булман.

Той се обърна задочно към шефа на групата на ЕНП в Екологичен потенциал Манфред Вебер и го попита по какъв начин приема това, че националната партия в Испания са ръка за ръка с фашистите.

Франс, ти си верният човек, постоянно си бил на фронтовата линия да защитаваш нашите полезности, съобщи Булман и даде обещание на Тимерманс лявата група да е зад тила му във всяка борба.

Обвиняват ни, че в Брюксел сме бюрократи, а това не е правилно. Ние сме във всеки ъгъл на Европа и ще спечелим тези избори, тъй като знаем по какъв начин да бъдем покрай хората, съобщи пък еврокомисарят по районна политика Корина Крецу. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР