Там, където германските собственици на дизелови атомобили виждат проблем, клиентите

...
Там, където германските собственици на дизелови атомобили виждат проблем, клиентите
Коментари Харесай

Дизелите вече са крайно нежелани в Германия

Там, където немските притежатели на дизелови атомобили виждат проблем, клиентите от Италия и Австрия виждат отлична опция. В момента Германия изнася с рекордни темпове дизеловите си коли, защото в страната стартират да работят забрани и ограничавания за транспортни средства с такива мотора. Главна роля за това играе и абсурдът с манипулираните от Volkswagen резултати от екологични проби.
Всичко това докара до нарастване с 20% по отношение на предходната година на износа на дизелови коли от Германия. Пазарите в Италия и Австрия са нй-големите за такива коли,а в страни като Хърватия и Украйна покупките се удвоиха за същия интервал.
„ Настроенията по отношение на дизеловите мотори в Германия фактически са много неприятни и задграничните купувачи се възползват от това”, безапелационен е професор Кристиан Киле от Института за логистика към Университета за приложни науки Вюрцерг-Швайнфурт. И добавя, че през последната година от страната са изнесени 239 000 дизелови коли. Това е най-високият индикатор от 2006 година насам.
Италия и Австрия още веднъж са най-големите купувачи, като всяка от тези две страни и придобила 20 000 коли. Към Франция са поели 17 600 автомобила, а към Украйна – 16 600. В същото време в Германия се купуват от ден на ден бензинови транспортни средства, като тази наклонност стартира още през 2015 година, когато избухна абсурда с манипулираните мотори на Volkswagen. Той визира 11 млн. коли в целия свят.
Намеренията на управляващите в огромните градове в Германия за възбрана на дизела също играят значима роля. Щутгарт и Хамбург към този момент го направиха, чака се да ги последват и други, като скоро навлизането на остарели дизелови коли в тях ще бъде неразрешено изцяло.
„ Хората не знаят по кое време държавно управление ще забрани изцяло дизела и надлежно не си купуват такива коли. Те просто желаят да бъдат спокойни и реакцията им е изцяло нормална”, изяснява професор Киле.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР