Там е позиционирано основното ядрено съоръжение на Северна Корея и

...
Там е позиционирано основното ядрено съоръжение на Северна Корея и
Коментари Харесай

Най-тайното място в света - базата на Ким Чен Ун за ядрени опити

Там е позиционирано главното нуклеарно оборудване на Северна Корея и е единственият деен полигон за нуклеарни тествания в света.

Северна Корея е една от най-изолираните страни в света, а някои територии са изцяло затворени за чужденци. Най-интересното място в тази страна - най-малко откакто стана ясно, че режимът на Ким Чен Ун няма желание да прекратява нуклеарните опити, до момента в който не получи нуклеарна бойна глава, която може да инсталира на междуконтинентална балистична ракета (ICBM) и по този метод да доближи континенталната част на Съединени американски щати – се назовава Punggye -ri.

Според BBC, това е мястото, където севернокорейският режим е провел най-малко 6 нуклеарни опита от 2006 година насам, в това число и с атомна бомба, най-разрушителното оръжие в света. Силата на последното взривяване се прави оценка на към 50 килотона, което е към три пъти повече от бомбата, хвърлена върху Хирошима през 1945 година

Punggye-ri се намира в североизточната част на страната върху планински терен. Тук е ситуирано главното оборудване за нуклеарната стратегия на Северна Корея и е единственото интензивно място за нуклеарни опити в света.

Всичко, известно за този тайнствен терен, се основава на сателитни изображения и следене на придвижването на оборудването в региона. Самите нуклеарни тествания се правят в система от тунели, изкопани под планината Мантап, близо до Punggye-ri

Разузнавателните организации, наблюдаващи Северна Корея, непрекъснато наблюдават от близко изкопаването на материали, с цел да схванат дали Ким Чен Ун приготвя нови нуклеарни опити. При взривяването на водородната бомба през 2017 година, сателитни фотоси, няколко месеца преди този момент, демонстрират, че централата е в режим на подготвеност, което допуска подготовка за нуклеарна експлозия. По-рано същата година сателитните фотоси разкриват нова работа по прокопаването на тунели, а пред един от тях е сложено неидентифицирано съоръжение.

Експерименталните взривни устройства, написа BBC, са сложени надълбоко в тунелите, в самия им край. След това тунелът се запълва със земя, с цел да се предотврати приключването на радиация и най-после следва самото взривяване на бомбата.

Изключително малко се знае за градовете наоколо до Punggye-ri, само че има много информация за китайските места покрай границата със Северна Корея. Известно е, че в няколко града по границата са докладвани трусове по време на провеждането на нуклеарните опити.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР