Там е потвърдена положителната проба и той се оказа първият

...
Там е потвърдена положителната проба и той се оказа първият
Коментари Харесай

Скандално! Мъжът с коронавирус от Монтана се е разходил из целия град, преди да отиде в болница

Там е доказана позитивната проба и той се оказа първият пациент с ковид в инфекциозното поделение на болничното заведение в Монтана. Мъжът е излъгал, че не е бил в чужбина, оповестява Нова телевизия.

Пациентът от няколко седмици се е лекувал вкъщи като бил съветван от персоналния си доктор.

„ Бил е с обща изнемощялост, нараснала температура, болки в мускулите, кашлица, затруднено дишане “, описа Илияна Събчева, шеф поделение по инфекциозни болести- МБАЛ „ Д-р Стамен Илиев “ – Монтана.

Но лекуването не довело до усъвършенстване.

„ След като няма повлияване от лечението, той преценя да направи рентгенова фотография, на която ясно се вижда пневмония и взема решение да се съветва с пулмолог от Монтана “, сподели Събчева.

Заедно със брачната половинка си и брат си потеглят за Монтана, с цел да бъде прегледан от пулмолог, тъй като в Лом подобен доктор няма.
„ Попълнил е декларация с която е минал. Казал е, че идва на обзор. Минал е да си заплати осигуровките, минал е и да напазарува, тъй че много хора може да са се срещнали с вируса “, разясни лекарят.

Едва по-късно отишъл при пулмолог в медицински център в Монтана. Веднага му издали направление за болнично лекуване. Отишъл в отделението по пулмология на монтанската болница. Оттам го препратили към инфекциозното.

„ Той влезе през специфичен обособен вход, който сме приспособили и незабавно беше изолиран. Нямал е контакт с други заболели, ние бяхме готови с маски и дрехи, както е по условия “, сподели Илияна Събчева.

Мъжът е свещеник в ломски ромски квартал.

„ Но въпреки всичко не може да се даде гаранция, че той не е контактувал със инфектирани хора от Лом. Още повече, че там е епидемиологично огнище “, разясни докторът.

По наша информация инфектирания е бил на евангелистки събор във Франция, по-късно е бил в Германия и се е прибрал у нас с доста висока температура. Това обаче го е икономисал на всички лекари.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР