Тълпа, търсеща израелци и евреи, превзе летище в руската кавказка

...
Тълпа, търсеща израелци и евреи, превзе летище в руската кавказка
Коментари Харесай

Тълпа щурмува руското летище в търсене на израелци, докато САЩ осъждат „антисемитски протести“

Тълпа, търсеща израелци и евреи, завладя летище в съветската кавказка република Дагестан в неделя, откакто се разпространиха клюки, че полет идва от Израел.

Насилието в най-вече мюсюлманския район, което идва до момента в който бушува война сред Израел и Хамас в Газа, накара Израел да призове Русия да отбрани своите жители, до момента в който Съединените щати осъдиха „ антисемитските митинги “.

Губернаторът на Дагестан даде обещание, че виновните за случая ще бъдат осъдени, а вътрешното министерство на републиката заяви по-късно, че 60 души са били задържани при безредиците.

„ Идентифицирани са над 150 дейни участници в безредиците, 60 от те са задържани “, се споделя в изказване на министерството рано в понеделник.

Десетки протестиращи, доста от които скандират „ Аллаху акбар “ (Бог е най-велик), пробиха вратите и бариерите на летището в Махачкала, като някои се втурнаха към писта, съгласно видеоклипове, оповестени в обществените медии и съветските медии RT и Известия.

Руската авиационна организация Росавиация разгласи малко по-късно, че е затворила летището за входящи и изходящи полети и че силите за сигурност са пристигнали.

„ Ситуацията е под надзор ", споделиха локалните управляващи в Telegram.

В изказване на здравното министерство на републиката се споделя, че има ранени, само че не се прецизира какъв брой и кои са ранените.

Късно в неделя Росавиация разгласи, че летището беше „ освободено “ от тълпата и щеше да остане затворено до 6 ноември.

Няколко локални канала в Telegram демонстрираха фотоси и видеоклипове на десетки мъже, чакащи пред летището, с цел да спрат коли.

Един протестиращ се появява във видеоклиповете, държейки табела, която гласи „ Убийците на деца нямат място в Дагестан “.

Други видеоклипове демонстрират навалица вътре в летищен терминал, опитваща се да разбие порти, до момента в който членове на личния състав се пробват да ги възпрат. < p> Уебсайтът за следене на полети Flightradar24 уточни, че полет на Red Wings от Тел Авив е кацнал в Махачкала в 19:00 ч. (16:00 GMT).

Независимата съветска медия Sota сподели, че това е бил директен полет, който се е дължал на изхвърчат още веднъж за Москва два часа по-късно.

Бойците на Хамас нахлуха през границата с Газа на 7 октомври в най-смъртоносната офанзива в историята на Израел, безсистемно убивайки 1400 души, най-вече цивилни, и отвличайки 230 други, съгласно израелски публични лица.

Израел отмъсти, като безмилостно бомбардира Газа, убивайки повече от 8 000 души, половината от които деца, съгласно здравното министерство на територията, ръководена от Хамас.

Призовава за успокоение

Изявление на израелския министър председател Кабинетът на министър Бенямин Нетаняху в неделя вечерта съобщи: „ Израел чака съветските управляващи да защитят всички израелски жители и всички евреи и да работят уверено против бунтовниците и против подбуждането към принуждение против евреи и израелци. “

Съветът за национална сигурност на Белия дом говорителката Адриен Уотсън сподели в X, някогашен Twitter: „ Съединените щати уверено осъждат антисемитските митинги в Дагестан, Русия.

„ Съединени американски щати недвусмислено застават зад цялата еврейска общественост, когато сме очевидци на международен скок на антисемитизма. “

По-рано в неделя Ахмед Дудаев, министър на информацията в прилежащата на Дагестан Чечения, предизвести в Telegram против „ провокации “ и прикани за успокоение пред лицето на възходящото напрежение в Кавказ.

Правителството на Дагестан разгласява в Telegram апел към забърканите да спрат своите " противозаконни дейности " макар техния яд от " нечовешкото кръвопролитие на цивилно население - палестинския народ ".

" В същото време ние призоваваме жителите на републиката да не се поддават на провокациите на деструктивни групи и да не основават суматоха в обществото. "

Сергей Меликов, губернаторът на републиката, разгласява в Telegram по-късно в неделя, казвайки: „ Всички дагестанци са съпричастни към страданието на жертвите от дейностите на несправедливи хора и политици и се молят за мир в Палестина.

" Но случилото се на нашето летище е възмутително и би трябвало да получи съответната оценка от правоприлагащите органи. Това ще бъде направено. “

„ Култура на омразата “

Дагестан и Чечня са най-вече мюсюлмански области в район, който е бил очевидец на години на принудително напрежение с централните съветски управляващи.

РИА Новости осведомителна организация заяви в неделя, че еврейски център в друга република от Северен Кавказ – Кабардино-Балкария – е бил запален в град Налчик.

Украинският президент Володимир Зеленски, изразявайки угриженост по отношение на „ ужасяващите “ видеоклипове, оповестени на обществени медии, сподели на X, че това не е изолиран случай.

Това е, сподели той, " част от необятно публикуваната просвета на Русия на ненавист към други народи, която се популяризира от държавната телевизия, специалисти и управляващи ".

Дагестан е най-южната територия на Русия и един от нейните най-бедни райони.

Той взе интензивно присъединяване в офанзивата в Украйна - с самостоятелни отчети, които демонстрират, че е изпратил съразмерно повече хора в Украйна, в сравнение с доста други етнически съветски райони.

В В изказването си Меликов сподели, че тълпата е предала дагестанци, които " съставляват републиката с достолепие ", до момента в който се бият в Украйна.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР