Тълпа разгневени роми нахлу в Центъра за спешна помощ в

...
Тълпа разгневени роми нахлу в Центъра за спешна помощ в
Коментари Харесай

Тълпа роми атакува спешния център в Самоков

Тълпа ядосани роми нахлу в Центъра за незабавна помощ в Самоков, с цел да се саморазправят с медици. Според bTV близки на умрял в Центъра пациент са атакували чиновниците.

Те са пребили хирург, а десетина други от личния състав - медицински сестри, водачи и лекари, са се заключили в кабинет, с цел да се спасят от нападението. Те са стояли там половин час, до момента в който пристигна полиция да ги избави.

Според локалния сайт  ромите са били към 200, само че в последна сметка, съгласно Министерство на вътрешните работи, в самото поделение са нахлули петима. Ромите са били въоръжени с ножове и колове, като с коловете са удряли из пространствата. В резултат на нападението са изпочупени доста столове, три порти, инсталация и ампули с лекарства.

Пострадалият е д-р Ал Хакак, който е ударен ударен по челото с пестник. Той е с над 30 години стаж. Пострадала е и фелшер Даскалова.

„ Такъв смут за първи път претърпяваме. Причината е, че е умрял Борислав Янков Петров, любим на махалата “, сподели доктор   Ал Хакак.

Част от нападателите са избягали и сега се търсят. На място има засилено полицейско наличие, като с изключение на екипите на МВР-Самоков има и техни сътрудници от близки районни ръководства.

Починалият в спешния център е 53-годишният Борислав Петров, който е бил докаран от околните си в положение, несъвместимо с живота. Имал е тежък диабет и белодробен оток. Дежурният доктор е извикал за помощ двама сътрудници от болничното заведение в Самоков, в това число и рианиматор. Според медиците на пациента са били направени цялостни проучвания и всички вероятни реанимационни дейности, само че положението му е било сериозно.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР