Тълпа противници на премиера на Армения Никол Пашинян нахлу в

...
Тълпа противници на премиера на Армения Никол Пашинян нахлу в
Коментари Харесай

Тълпа противници на Пашинян нахлу в правителствена сграда Ереван

Тълпа съперници на премиера на Армения Никол Пашинян нахлу в държавна постройка в центъра на столицата Ереван, оповестява " Новости ".

В постройката са ситуирани офисите на няколко министерства. Опозиционерите организираха митинг във фоайето на партера, призовавайки чиновници на ведомствата да не вземат участие в митинга на последователите на Пашинян. Викайки лозунги с искане за оставката на премиера, те са напуснали постройката.

" Завършваме нашата акция. Целта ни беше да покажем, че можем да влезем във всяко министерство ", сподели един от участниците.

Поредица от митинги се организираха в Ереван след думите на Пашинян за съветските ракети " Искандер ". Той съобщи, че доставеното съоръжение е дефектно.

Според информации в медиите заместник-началникът на Генералния щаб на Армения се подигра на премиера, поради което Пашинян го уволни. Той приготви и декрет за оставката на шефа на Генералния щаб Оник Гаспарян, само че президентът Армен Саркисян отхвърли да го подпише. Премиерът изпрати втори зов до президентската администрация. Управляващата парламентарна секта " Моята стъпка " заплаши Саркисян с импийчмънт.

В отговор арменските въоръжени сили желаеха напускането на самия Пашинян. Ръководителят на кабинета оцени това като опит за прелом и прикани своите последователи да излязат на улицата. Междувременно опозицията издигна барикади и разположи къмпинг наоколо до Народното събрание, те не са в въодушевление за договаряния с управляващите и упорстват за оставката на премиера.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР