Талонът и регистрационните номера ще се издават от КАТ, а

...
Талонът и регистрационните номера ще се издават от КАТ, а
Коментари Харесай

Регистрацията на колите вече и в пунктовете за технически прегледи

Талонът и регистрационните номера ще се издават от КАТ, а частните пунктове ще имат право да дават краткотрайните номера

Първоначалната регистрация на колите ще може да се прави и в профилираните пунктове за механически обзор, освен в КАТ. Това планува планът за Закон за пътните транспортни средства, по който към този момент има консенсус сред Пътна полиция и " Автомобилна администрация ", написа в. 24 часа. Липсата на съгласие до момента сред двете ведомства стана причина другите два проектозакона – за придвижване по пътищата и за водачите да бъдат оповестени за публично разискване, а този за пътните транспортни средства да бъде занимателен.

Освен първичния обзор за регистрация, в пунктовете за ГТП ще се подават и документите на возилата, а чиновниците им ще ги внасят в КАТ. Така водачите няма да са принудени да пътуват до най-близкото поделение на Пътна полиция, в случай че в града им няма такова, с цел да записват автомобил. Талонът и регистрационните номера ще се издават от КАТ, а частните пунктове ще имат право да дават краткотрайните номера, в случай че притежателят изиска.

От закона е отпаднало желанието контролът на пътя на камиони, рейсове и таксита да се поеме напълно от пътните служители на реда. Така се изчиствал и вторият противоречив миг, защото от Пътна полиция не бяха съгласни с тези спомагателни задължения.

С този проектозакон се извършва и гледище на Европейска комисия техническите прегледи да не се вършат от две институции, както е до момента при нас – първичният в КАТ, а последващите в частни пунктове.

По плана за новия закон се доуточнявали последни елементи и се чака скоро и той да бъде пуснат за публично разискване.

Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР