Талисманът на Милан Златан Ибрахимович определено беше щастлив след триумфа

...
Талисманът на Милан Златан Ибрахимович определено беше щастлив след триумфа
Коментари Харесай

Ибрахимович: Дойдох с обещание да спечелим Скудетото и го изпълних, мнозина се смееха

Талисманът на Милан Златан Ибрахимович несъмнено беше благополучен след триумфа със Скудетото, който е втори за него с екипа на отбора след този през 2011 година. Той подсети за обещанието си при идването си, че ще върне “росонерите” към трофеите, посвети купата на умрелия си сътрудник Мино Райола, разяснява по кое време ще вземе решение за своето бъдеще и направи параленост с предходния шампионти състав на “Дявола”.

Също по този начин 40-годишният нападател още веднъж притегли вниманието върху себе си с любопитния метод, по който излезе на терена за награждаването със извоювания трофей. Той първо напръска почитателите наоколо с шампанско, а по-късно възпламени пура преди да отиде на подиума при съотборниците си.

“Прекрасно е. Бях тук при предходния успех на Милан. 11 години по-късно още веднъж съм тук. Дойдох с заричане и го изпълних. Мнозина се смееха, когато споделих, че още веднъж ще спечелим Скудетото, само че работихме старателно и показахме какво значи да страдаш за постигането на твоите резултати. Посвещавам това на Мино. Той беше измежду тези, които ме желаеха в Милан, и ми сподели, че съм единственият, който може да избави Милан. Посвещавам този трофей на него, той е първият без Мино до мен. Какво би ми споделил той, в случай че беше тук в този момент? “Да поиграем още 10 години и да отмъкнем още пари!” (смее се - б.р.)

Бъдещето ми? Трябва да бъда в добра форма и да направя избрани неща. Когато се усещам добре, ще видя каква е обстановката. Все още чувствам, че мога да върша разликата, когато съм на терена. Не виждам различен Ибра в близост. Ще взема решение през идващите няколко дни. Беше ми много мъчно в последно време както физически, по този начин и поради други персонални аргументи. В последна сметка направих всичко допустимо, с цел да оказа помощ на Милан да завоюва този трофей. Боях се, че ще се наложи да се отдръпва, само че ще го направя по своя метод.

Разбира се, аз приказвам много в съблекалнята. Казах на вички да останат съсредоточени. Лесно е в сходни обстановки да загубиш хладнокръвие. Това е възмездие за доста играчи, в които хората не имаха вяра. Разликата сред предходния ми престой и настоящия е голяма. Преди 11 години съставът беше построен от 22-ма първенци, които бяха спечелили всичко. Във всеки сезон бяхме любимци. Сегашният състав е цялостен с млади играчи. Поставяме ги напрегнат и ги оставяме да схванат какво съставлява Милан. Това са две разнообразни истории”, разяснява Ибрахимович след триумфа с 3:0 над Сасуоло, донесъл купата на “росонерите”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР