Талин. Правителството на Естония, което ще поеме на 1 юли

...
Талин. Правителството на Естония, което ще поеме на 1 юли
Коментари Харесай

NewEurope: Естония обяви своите приоритети при председателството в ЕС

Талин. Правителството на Естония, което ще поеме на 1 юли шестмесечното ротационно председателство на Европейски Съюз, разгласи своите цели в този интервал, до момента в който делегация от Европейската комисия, водена от ръководителя ѝ Доналд Туск и от ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск идва за двудневно посещаване в страната, съобщи NewEurope.
„ Естония е подготвена за президентството “, съобщи министър-председателят на Естония Юри Ратас. „ Ние сме подготвени да водим съюз от 28 страни членки, дом на близо 500 млн. души. Програмата, утвърдена през днешния ден отразява нашето предпочитание да запазим Европейски Съюз единен, мощен и гледащ напред. Единството значи поддръжка на европейските хрумвания, правила и цели, само че и да се направи по този начин, че никой да не се усеща пропуснат или зарязан “, добави той.
Програмата на естонското председателство е формирана от четири съществени сфери:
1. Открита и новаторска европейска стопанска система, при която ще бъде отстранена ненужната администрация. Подкрепяне на икономическия растеж и основаването на работни места при възползване от капацитета на единния пазар.
2. Сигурна и безвредна Европа, при която да има общи решения при сигурността и политиката на външните граници, както и по въпроса за миграцията и приема на мигранти.
3. Дигитална Европа и свободно напредване на данни, при които да се развие цифрово общество. Предвижда се бърз, първокачествен и наличен интернет като основа за интелигентна и водена от данни стопанска система.
4. Включваща и устойчива Европа, при която да има равни условия за всички. Това значи поддръжка на по-добър баланс в работата и фамилния живот. Естония счита за значимо по-чистите условия на живот, които могат да се реализиран посредством зелена стопанска система и използването на Парижкото съглашение за климата.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР