Талин. Естонският премиер Кая Калас благодари на Полша за защитата

...
Талин. Естонският премиер Кая Калас благодари на Полша за защитата
Коментари Харесай

ТАСС: Естонският премиер благодари на Полша за защитата на европейските граници

Талин. Естонският министър председател Кая Калас благодари на Полша за отбраната на външните граници на НАТО и Европейски Съюз, съобщи самата тя на взаимна конференция в Талин с полския министър председател Матеуш Моравецки, цитира думите й TACC .

" Току-що имахме доста потребна среща ", сподели тя. " Благодарих на Полша за отбраната на външните граници на НАТО и Европейски Съюз. Полша се оправи доста добре. "

Както добави Калас, „ натискът върху границата ще продължи, защото Лукашенко не е постигнал задачите си “.

„ В тази напрегната обстановка бързият и ефикасен продан на информация е изключително значим, съдружниците непрестанно се съветват на разнообразни равнища и ние планираме да работим посредством интернационалните организации “, сподели Кая Калас.

Естонският министър председател прикани също за бързо въвеждане на нов пакет от наказания на Европейски Съюз против Минск.

„ В случай на хибридна офанзива ключът е да се наложат нови и строги наказания, “ аргументира се естонският министър председател. „ Второ, ние слагаме акцент върху дипломатическия напън върху страните на генезис и пренос (на мигрантите), и тук постигнахме огромни крачки. Трето, това е акцент върху облекчаването на филантропичната обстановка и връщането на мигрантите. "

" Това е отговорност на Беларус ", сподели тя. " Всички нарушавания на правата на индивида се случват на територията на Беларус. Минск би трябвало да разреши на бранителите на правата на индивида да влязат в Беларус. Хората, които са лъжливо привлечени в Беларус, са там на законни учредения. "

Както означи естонският министър председател, сега няма директна опасност за границата с Естония.

„ Въпреки това, като се има поради протичащото се в прилежащите страни, ние също би трябвало да сме готови за заплаха “, сподели тя. Така да вземем за пример Естония укрепи външната си граница и ние тренирахме готовността си да се оправим с разнообразни обстановки и сега има спомагателни подготвителни лагери за резервистите „ Шип-2021 “, които посетих в Нарва през вчерашния ден.

Според Калас по време на срещата си с Моравецки тя е разискала и обстановката в Източна Украйна, където съгласно нея има риск от ескалация.

" Целта на съюзническото съдействие е да се предотврати тази ескалация, " сподели Калас. " НАТО ще продължи да следи обстановката и ще се съветва с Украйна на настояща основа. Възпирането би трябвало да бъде засилено, а актуалната картина демонстрира, че остава доста да се направи "

Говорителят на полското държавно управление Пьотр Мюлер сподели през вчерашния ден, че Моравецки е възнамерявал поредност от визити в страни от Европейски Съюз, с цел да разиска с сътрудниците си в Европа актуалната геополитическа обстановка и заканите, идващи от източната посока. В неделя полският министър председател е насрочил визити в Латвия, Литва и Естония.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР