Талин. Британският външен министър Лиз Тръс по време на посещението

...
Талин. Британският външен министър Лиз Тръс по време на посещението
Коментари Харесай

Daily Telegraph: Външният министър на Великобритания показа на Путин „характер на желязна лейди“

Талин. Британският външен министър Лиз Тръс по време на визитата си в Естония се качи на танк на заснежен полигон. Както написа The Daily Telegraph , това е било театралничене за пред пресата с сполучлив ракурс, който е бил предопределен да покаже на Владимир Путин, че Англия се отнася съществено към отбраната на Украйна от експанзия на източната й граница.

Според източник от държавното управление, Тръс „ искаше да види нашите войски на фронтовата линия на НАТО, да разбере по какъв начин те се образоват и приготвят за експанзия и да им благодари за работата, която правят, с цел да защитят източния фланг на Алианса “.

Тя предизвести Владимир Путин против „ дейности, ориентирани към подкопаване на свободата и демокрацията в нашите партньорски страни “, заявявайки, че нахлуването в Украйна би било „ стратегическа неточност “.

„ Ние ще подкрепим Украйна и стабилността на Западните Балкани, с цел да подсигуряваме тяхната сигурност и да засилим икономическата им резистентност “, сподели тя.

Тръс отхвърли изказванията, че съсредоточаването на съветските войски на границата с Украйна е отговор на провокацията на страните от НАТО, и даде обещание да „ поддържа нашите другарски демокрации “ в битката против „ злонамерените “ действия в района.

Както отбелязва вестникът, гледката на Лиз Тръс, возеща се в танка Challenger 2 в естонския град Тапа, припомня за опълчването на Запада против различен съветски водач Михаил Горбачов. Преди 35 години тогавашният министър-председател Маргарет Тачър беше снимана да се вози в сходна позиция в по-ранна трансформация на същия танк на полигон на НАТО покрай западногерманския град Фалингбостел.

Тогава Тачър изстреля подготвителен шестфунтов снаряд от танка, употребявайки лазерна система за ориентиране. По-късно тя сподели, че й харесва. Както отбелязва вестникът, за разлика от Маргарет Тачър, външният министър не е стрелял от танково оръдие.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР