Талибаните заявиха, че няма да водят преки преговори с афганистанското

...
Талибаните заявиха, че няма да водят преки преговори с афганистанското
Коментари Харесай

Талибаните не искат да водят преговори

Талибаните обявиха, че няма да водят директни договаряния с афганистанското държавно управление и отхвърлиха изказване на министър, че среща за такива договаряния е планувана в границите на идващите две седмици, съобщи " Ройтерс ", като се базира на върховен талибански представител.

Вътрешноафганистански договаряния ще стартират, единствено в случай че бъде оповестено евакуиране на задграничните сили, съобщи Сухаил Шахин, представител на политическото бюро на талибаните в Катар. Вчера афганистанският министър по въпросите на мира Абдул Салам Рахими сподели, че държавното управление ще бъде представлявано от 15-членна делегация на директни договаряния с талибаните " в идните две седмици ".

Говорителят на талибаните Забихула Муджахид сподели, представен от AP, че няма договореност за такава среща и тя не е съгласувана с талибаните. Муджахид означи, че бунтовниците ще бъдат подготвени за вътрешноафганистански договаряния, щом реализиран съглашение със Съединени американски щати, само че държавните представители ще би трябвало да вземат участие в персонално качество.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР