Талибаните вече влизат от всички страни в Кабул, съобщи афганистанското

...
Талибаните вече влизат от всички страни в Кабул, съобщи афганистанското
Коментари Харесай

Талибаните вече навлизат в Кабул

Талибаните към този момент влизат от всички страни в Кабул, заяви афганистанското вътрешно министерство, представено от „ Ройтерс “. Ислямистите са наредили на бойците си да се въздържат от принуждение.

Кабул остана единственият огромен град, който не е под контрола на групировката. През миналата нощ беше високомерен и Джалалабад. Градът има основно местонахождение поради главен път, който свързва страната с Пакистан.
Снимка: Ройтерс
Жителите на Джалалабад се будят тази заран с разветите бели флагове на талибаните. Градът пада без боеве. Решението за капитулация е взето, с цел да се избегнат " жертви и опустошения ", обявиха локалните управляващи.

В Кабул се струпват специфични елементи на афганистанската войска. Нещо невиждано до момента – толкоз доста военни на едно и също място в еднакъв миг, до момента в който талибаните към този момент започнаха своето нахлуване.

„ И държавното управление, и талибаните, отхвърлиха предходни оферти за преустановяване на огъня и някаква форма на делба на властта. Последното предложение на талибаните включваше и отдръпването на афганистанския президент, което той отхвърли. Но фактът, че той сподели, че ще тръгне след талибаните, може да е единствено неприятна вест за Кабул и по-важното – за хората, които живеят тук “, споделя кореспондентът на „ Скай Нюз “ Стюарт Рамзи.

Междувременно афганистанският вътрешен министър Абдул Сатар Мирзаквал увери, че ще има " спокойно предаване на властта " на преходно държавно управление в Афганистан, заяви " Франс прес ".

Британски и американски бойци идват в Кабул. С хеликоптери и бронирани коли Съединени американски щати започнаха да изтеглят посолството си. 5000 военни би трябвало да оказват помощ за безвредното извеждане на американския личен състав от страната.

Докато западните страни се пробват да изтеглят своите жители, повече от 250 000 локални поданици от разнообразни елементи на Афганистан не престават да търсят избавление в Кабул.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР