Талибаните в северната афганистанска провинция Сари Пул убиха млад мъж

...
Талибаните в северната афганистанска провинция Сари Пул убиха млад мъж
Коментари Харесай

Талибани публично убиха с камъни афганистанец, обвинен в прелюбодейство

Талибаните в северната афганистанска провинция Сари Пул убиха млад мъж с камъни по обвиняване в прелюбодейство, стана ясно от изказване на губернатора, представено от ДПА. „ Инцидентът се случи в неделя в Лагмани, регион в покрайнините на провинциалната столица “, заяви представителят.

Според него талибански екстремисти са арестували 25-годишния Джамалудин преди една година, обвинявайки го в извънбрачни връзки. След това са провели обществен развой против него.

Засега екстремистите не са коментирали.

Публичните процеси са все по-често събитие в регионите, следени от талибаните, които ръководят или имат въздействие върху 13 на 100 от страната, по данни на Съединени американски щати и афганистанското държавно управление. Други източници показват доста по-голям %.

Билял Седики, представител на Независимата афганистанска комисия за човешките права, съобщи, че осъщественото е срещу законите на страната и законите за човешките права. Той добави, че множеството случаи на обществени процеси, осъществени от екстремистите, са били против дами.

В провинция Бадахшан през август предходната година групировката обществено умъртви мъж с камъни по обвиняване в извънбрачни връзки, показва Нова телевизия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР