Талибаните в Афганистан публикуваха отворено писмо, в което изразяват желание

...
Талибаните в Афганистан публикуваха отворено писмо, в което изразяват желание
Коментари Харесай

Талибаните призоваха САЩ да започнат мирни преговори за Афганистан

Талибаните в Афганистан разгласиха отворено писмо, в което показват предпочитание за мирни договаряния и приканват " американския народ " и " миролюбивите конгресмени " да притиснат администрацията на американския президент Доналд Тръмп към договаряния, написа " Гардиън ".

Писмото, оповестено от представителя на талибаните, идва на фона на утежняването на изискванията за американските и афганистанските съдружни сили на бойното поле и след месец, в който при две огромни набези на талибаните в Кабул бяха избити 150 цивилни.

Вашингтон от дълго време отхвърля да договаря директно с радикалните ислямистки бунтовници. По същия метод талибаните отхвърлят да договарят с афганистанското държавно управление, без първо то да разиска изтеглянето на задграничните войски с могъщия си съдружник.

" Ако политиката на потребление на мощ продължи още 100 години, резултатът ще е същият... както видяхте през последните шест месеца от началото на новата тактика на Тръмп, оповестена предишното лято ", се акцентира в писмото.

Писмото поддържа генерирани от Съединени американски щати и Организация на обединените нации статистики за апокалиптичните закани. В опит да убеди американския народ, че войната не може да бъде извоювана, то акцентира избитите " 3546 американски и непознати бойци ", " 87% растеж " в производството на хероин през 2017 година и увеличаващите се територии под контрола на талибаните.

В изглеждащо като утвърждение към възходящата поддръжка за талибаните от страна на Русия и Иран, изказването препраща към " интернационалната общественост ", която в този момент " поддържа оправданата ни опозиция ".

Освен това то акцентира " десетките милиарди долари ", изхарчени в Афганистан, които са " събрани от вас във тип на налози и доходи ", само че по-късно са предоставени на " крадци и убийци ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР