Талибаните в Афганистан обявиха за червена линия датата 31 август,

...
Талибаните в Афганистан обявиха за червена линия датата 31 август,
Коментари Харесай

Талибаните заплашиха с последствия: 31 август е червената линия за изтеглянето на САЩ

Талибаните в Афганистан оповестиха за алена линия датата 31 август, избрана за изтеглянето на американските военни. За това заяви представител на придвижването, поело надзор над страната, Сухейл Шахин в изявление за Sky News, представено от съветското онлайн издание russian.rt.com.

" Това е алената линия. Президентът Байдън разгласи, че до 31 август те ще изведат въоръжените си сили ", сподели представителят на талибаните. По думите му, в случай че крайният период бъде продължен, то това ще значи, че Съединени американски щати " уголемяват окупацията, макар че от това няма нужда ".

" Ако Съединени американски щати и Англия желаят да измолят в допълнение време за продължение на евакуацията, отговорът ще бъде негативен. Иначе ще има последици ", означи Шахин.

По-рано американският президент изрази вяра, че американските военни ще съумеят да приключат с евакуацията на американските жители от Афганистан до 31 август.

 US армията разшири периметъра за евакуация: За два дни от Кабул са изведени 11 000 души Виж още

Миналата седмица обаче Байдън съобщи, че крайният период за изтеглянето на Съединени американски щати от Афганистан може да бъде продължен, тъй че американски бойци да останат и след тази дата, с цел да оказват помощ за евакуирането на американци от страната. В изявление, направено в Белия дом, Байдън заяви, че през уикенда от Кабул са били евакуирани близо 11 000 души, само че не даде повече детайлности, отбелязва Ройтерс

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пък съобщи, че членовете на пакта са за опазване на контрола над летището в Кабул и след 31 август.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР