Талибаните в Афганистан наредиха на телевизионните канали в страната да

...
Талибаните в Афганистан наредиха на телевизионните канали в страната да
Коментари Харесай

Нови религиозни насоки. Талибаните забраниха жени да участват в телевизионни продукции

Талибаните в Афганистан подредиха на телевизионните канали в страната да спрат да демонстрират продукции с присъединяване на актриси. Освен това режимът им задължи телевизионните журналистки да носят ислямски хиджаб.

Става въпрос за нови „ религиозни насоки “ издадени в неделя от Министерството за поощряване на добродетелта и битка с порока.

Институцията разпореди още малките екрани да не излъчват филми или развлекателни стратегии, които биха могли да обидят или унижат някого, както и да опонират на ислямските правила на талибаните.

Всички филми или стратегии, показващи пророка Мохамед или други уважавани персони, също са неразрешени от новата инструкция. Тя не разрешава и проявлението на мъже, които не са облечени съгласно условията на ислямистите.

„ Това не са ограничавания върху свободата на изложение, а няколко елементарни правилото “, сподели пред Радио Свободна Европа Акеф Мохаджер, представител на министерството.

След свалянето на интернационално приетото държавно управление в Кабул в средата на август, талибаните обявиха, че ще проявят повече сдържаност, в сравнение с по време на бруталното си ръководство от 1996 до 2001 година Тогава моралната полиция наложи строго пояснение на Корана.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР