Талибаните ще проведат преговори лице в лице с европейски и

...
Талибаните ще проведат преговори лице в лице с европейски и
Коментари Харесай

Талибаните преговарят в Доха с представители на ЕС и САЩ

Талибаните ще проведат договаряния лице в лице с европейски и американски представители, потвърдиха през вчерашния ден от Европейската работа за външна активност на фона на продължаващи дипломатически старания на ислямистите да получат интернационална поддръжка, съобщи Агенция Франс Прес.

Новите управници на Афганистан търсят самопризнание, както и поддръжка, с цел да избегнат филантропична злополука, откакто се върнаха на власт през август, когато американските сили се изтеглиха, прекратявайки траяла 20 години война.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш прикани света да подари още пари на Афганистан, който е поел към стопански колапс, само че осъди „ нарушените “ обещания на талибаните към афганистанските дами и девойки.

Говорителката на ЕСВД Набила Масрали съобщи, че публични лица от Съединени американски щати и Европа ще се срещнат през днешния ден в Доха с представители на новите афганистански управляващи за договаряния, проведени благодарение на Катар.

Масрали посочи, че срещата „ ще разреши на Съединени американски щати и Европейски Съюз да извърнат внимание на проблеми “, измежду които свободното овакантяване на страната, достъпа до филантропична помощ, почитание към правата на дамите и попречване на превръщането на Афганистан в леговище за терористични организации.

„ Това е неофициална среща на техническо равнище. Тя не съставлява признание на „ краткотрайното държавно управление “, уточни Масрали.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР