Талибаните ще направят всичко, за да попречат на Афганистан да

...
Талибаните ще направят всичко, за да попречат на Афганистан да
Коментари Харесай

Талибаните казват сбогом на дрогата

Талибаните ще създадат всичко, с цел да попречат на Афганистан да се трансформира в център за произвеждане на опиати . Това заяви ТАСС.

Агенцията цитира изказването на формалният представител на придвижването Забихула Муджахид.

Той означи, че твърди международната общественост, че Афганистан няма да се трансформира в център за произвеждане на наркотични субстанции.

Според Муджахид талибаните ще се опитат да изкоренят " злото " и да трансфорат " родината си " в страна без опиати.

По-рано Муджахид съобщи, че талибаните почитат личните си традиции и обичаи и имат правото да вкарват ислямските закони в " своята страна ".

На 15 август талибаните оповестиха установяването на надзор върху цялата територия на Афганистан. Неговите представители над държавната телевизия в Кабул и в обръщението си приканиха жителите да се успокоят.
 Призракът на афганистанската войска
Призракът на афганистанската войска

На фона на мълниеносната победа на талибаните, които единствено в границите на седмица

В Кабул хиляди хора , пробвайки се да излязат от страната. Няколко души починаха - в резултат на затискане или опит да отлетят на шасито на самолетите на Военновъздушни сили на Съединени американски щати.

Афганистан доставя в това време 90% от международния пазар - с разрастването на маковите плантации цената на опиатите е паднала. Грам хероин коства в Кабул 60 рупии - почти едно евро, напомня " Дойче веле ".

Консумацията на опиат в Афганистан е обвързвана с неприятното здравно доставяне - заради липса на задоволително лекари и медикамент, хората одобряват опиат като болкоуспокояващо средство.

Нерядко с цел да спрат децата да плачат, родителите им дават опиат ; опиат се употребява и като средство против дългата, сурова зима в Бадагашан в северната част на страната. Животът на хората тук е извънредно беден, с цел да могат да понасят мизерията, хората прибягват до опиати.
 Подкупи, с цел да предадеш оръжие – част от тактиката на талибаните в Афганистан
Подкупи, с цел да предадеш оръжие – част от тактиката на талибаните в Афганистан

Само за половин година - от 2020, талибаните съумели да развият корупционната схем

Предишният режим на талибаните също водеше дейна акция против дрогата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР