Талибаните се опитват да заличат присъствието на жените в афганистанското

...
Талибаните се опитват да заличат присъствието на жените в афганистанското
Коментари Харесай

Клевърли разкритикува талибаните за това, че забраниха на жените да работят за НПО


Талибаните се пробват да заличат наличието на дамите в афганистанското общество, съобщи английският външен министър, откакто режимът в Афганистан забрани на дамите да работят за неправителствени организации, предадоха Прес асосиейшън и ДПА.

Клевърли прикани талибаните да се откажат от решението си, като предизвести, че то ще докара до страдалчество на милиони афганистанци.

Въведената от талибанския режим възбрана към този момент накара някои интернационалните организации за оказване на филантропична помощ да преустановят активността си в Афганистан.

" Забраната за дамите да работят за неправителствени организации ще лиши милиони афганистанци от опцията да получат жизненоважна филантропична помощ. Това решение ще се отрази на всички ", посочи английският министър.

Талибанските управляващи на Афганистан оповестиха възбраната в събота, като си послужиха с аргумента, че някои дами, които работят за неправителствени организации, не съблюдават в задоволителна степен ислямските правила за обличане.    
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР